Política 09/09/2020

MÉS per Mallorca pressiona per salvar l’ocupació de Bankia i CaixaBank i reforçar la banca pública

El partit ecosobiranista ha presentat una iniciativa parlamentària per demanar al govern espanyol que s'oposi a la fusió

Ara Balears
1 min
Miquel Ensenyat durant la roda de premsa

PalmaMÉS per Mallorca s'oposa a la fusió entre Bankia i CaixaBank i ha presentat una iniciativa parlamentària per demanar al govern espanyol que s'oposi a la fusió. El partit ecosobiranista ha destacat que aquesta futura operació provocarà "acomiadaments massius" i ha reclamat que Bankia retorni els 20.000 milions del rescat financer i que es potenciïn la banca pública, les caixes i la banca ètica.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, seguint amb la línia marcada pel partit en la iniciativa parlamentària, ha subratllat que "la fusió és un despropòsit que agreujarà la vulnerabilitat i precarietat de moltes famílies i és un desastre per a l'ocupació, especialment a les Balears". Ensenyat ha destacat que els sindicats denuncien que l'operació pot suposar la destrucció del 50% dels llocs de feina i ha insistit que, des del punt de vista del partit ecosobiranista, la fusió té com a objectiu principal "la reducció de costos, la reducció de plantilles i el tancament d'oficines".

Per part seva, la secretària de la mesa i representant de MÉS a la Comissió d'Hisenda i Pressupostos, Joana Aina Campomar, ha sentenciat que "amb aquesta fusió es perd l'oportunitat de crear una banca pública i es fa cada vegada més difícil recuperar els 20.000 milions d'euros que encara deu Bankia als contribuents".

stats