Política 09/02/2021

MÉS insisteix a demanar les dimissions per les vacunacions davant la negativa del PSIB

Els ecosobiranistes reproven que la portaveu del Govern hagi parlat en nom de tot l'Executiu i no hagi reconegut que hi ha divisió dins el Pacte

2 min
Un professional sanitari prepara una vacuna

MÉS per Mallorca ha tornat a demanar la dimissió del coordinador de la campanya de vacunació contra el covid-19, Carlos Villafáfila, i de la directora insular de Gent Gran del Consell de Mallorca, Sofía Alonso, malgrat la negativa del PSIB a destituir cap càrrec dels sis implicats en la vacunació del 27 de desembre. A més, l'executiva dels ecosobiranistes han fet públic el malestar de la formació amb la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, que aquest dilluns ha assegurat que "no hi haurà dimissions" i ha justificat que sis càrrecs rebessin la vacuna el primer dia de campanya en nom de tot el Govern, sense reconèixer que hi ha dissensions i que el Pacte està dividit per aquesta qüestió.

D'altra banda, els ecosobiranistes han insistit a reclamar que el Govern els faci arribar quin protocol s'ha seguit amb les dosis sobrants cada dia de la campanya. Mitjançant un comunicat, també han criticat que l'actual pla de vacunació és "inconcret" i deixa "la porta oberta a immunitzacions irregulars, sobretot entre càrrecs públics". Per això, diu la nota, en cal "una revisió i actualització".

Una altra de les peticions de MÉS ha estat que es reuneixi la Comissió d'Ètica Pública del Govern, encara que el PSIB també s'hi ha negat. Els ecosobiranistes estudien a hores d'ara el mecanisme més adequat per demanar que es reuneixi, i la via més adient és fer una petició en nom del partit –encara que no descarten totalment que la sol·licitud la faci algun conseller de la formació. Abans que la Comissió estudiï el cas de la vacunació de càrrecs, MÉS vol saber si aquest òrgan és pertinent per fer-ho, i l'executiva no ha descartat recórrer a altres institucions. Fonts de l'executiva han explicat a l'ARA Balears que el motiu per demanar la reunió de la Comissió Ètica serà l'impacte mediàtic que ha tingut la vacunació de càrrecs –l'impacte mediàtic va ser el motiu per demanar la reunió de la Comissió Ètica pel cas Contractes.

Per últim, MÉS també ha anunciat que traslladarà aquest cas a la Comissió de Transparència del Consell de Mallorca, a qui correspon fer el seguiment del compliment del Codi de Bon Govern a la institució insular.

El PSIB demana que els desacords es tractin en el si del Pacte

D'altra banda, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha indicat que "ja s'han donat les explicacions pertinents" sobre la vacunació de càrrecs. "HI ha reunions del Pacte per abordar aquests temes i és allà on s'ha de fer", ha criticat després de la reunió de l'executiva dels socialistes. "Tenim acords per traslladar aquesta classe de temes a les reunions", ha insistit quan ha fet referència al suport de Podem a la iniciativa de Ciutadans per crear una comissió d'investigació sobre el cas al Parlament.

stats