Política 04/10/2019

Guillem Balboa i Lila Thomàs, caps de llista de MÉS-Esquerra per a les eleccions estatals

En l’assemblea d'aquest divendres també s'ha aprovat la integració d’Esquerra dins el grup ecosobiranista

Carles Tudurí
1 min
MÉS aprova en assemblea la incorporació d'Esquerra a la coalició per les eleccions generals

PalmaL'assemblea de MÉS per Mallorca ha ratificat les candidatures que presentarà tant al Congrés dels Diputats com al Senat amb vista a les eleccions estatals del 10 de novembre. Els representants seran Guillem Baloboa i Lila Thomàs, respectivament.

Balboa ha destacat que els ecosobiranistes es presenten a unes eleccions que "esdevenen d'un fracàs polític", però que han de mantenir el seu compromís amb els votants que creuen "en una veu pròpia que defensi els interessos de les Balears a Madrid".

Thomàs es presentarà com a candidata al Senat i ha explicat que és un gran repte, "i més encara en la situació en què arriben aquestes eleccions". Tot i això, ha assegurat que agafarà el relleu de Rosa Cursach "amb energia i amb motivació de transformar la frustració i la indignació de la gent en esperança cap al nostre projecte".

Així mateix, els assistents han aprovat que Esquerra Illes formi part del projecte ecosobiranista. Mateu Xurí, representant del partit, ha afirmat "que és una passa per a la unitat estratègica d'esquerres que s'ha d'aconseguir per tenir més veu a les institucions".

A la trobada també s'ha aprovat el reglament del pròxim congrés de la formació, que es farà en tres reunions diferents, que tindran lloc en tres caps de setmana durant el mes de novembre. Es tracta d'una fita fonamental per al partit, que haurà de triar nous dirigents i redefinir el seu espai polític després de la crisi que va generar l'elecció dels càrrecs després dels Acords de Bellver. Els actuals coordinadors, Guillem Balboa i Bel Busquets, ja varen indicar després de l'esmentada crisi que no repetirien en el càrrec.

stats