Política 26/04/2023

MÉS es compromet a garantir un transport públic regular tot l'any per als residents de zones turístiques

El candidat de la formació ecosobiranista al Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha presentat les seves propostes

ARA Balears
1 min
El candidat de MÉS al Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha presentat les seves propostes en matèria de transport.

PalmaEl candidat de MÉS al Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha defensat aquest dimecres un transport públic regular i de qualitat per a la població resident a l'illa. El candidat ha destacat que un dels principals objectius serà que les línies que passen per zones turístiques funcionin "amb horaris dignes" durant tot l'any per garantir que els residents no hagin de dependre del cotxe en temporada baixa.

El també secretari general de la formació ecosobiranista ha explicat que, com a servei públic prioritari, "el transport públic ha d'equiparar-se als serveis sanitaris, educatius i assistencials". Per això, ha dit Alzamora, "assegurarem que el pressupost que s'hi destini sigui el necessari per fer-lo un altre pilar bàsic de l'estat del benestar".

En aquest sentit, ha explicat que es farà un estudi per saber quines són les millors alternatives a l'hora d'augmentar els horaris i de descentralitzar les rutes. "Si volem unes illes sostenibles, hem de pensar en el transport públic com un dret dels residents i no com un mitjà més dels turistes", ha incidit Alzamora. El candidat ecosobiranista a la institució insular ha assegurat que "l'aposta clara i ferma de MÉS és impulsar el transport públic nocturn, especialment els caps de setmana, perquè la gent pugui gaudir de l'oci sense preocupar-se de l'hora a tornar o d'agafar el cotxe".

Alzamora ha finalitzat la seva intervenció reclamant per al Consell de Mallorca les competències de mobilitat, actualment en mans del Govern, tal com té, per exemple, el Consell de Menorca.

stats