Política 28/01/2022

MÉS demana traspassar la gestió Son Bonet al Govern per evitar un "megaparc" fotovoltaic

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha presentat la proposició de llei per desqualificar l'aeròdrom d'interès general

ARA Balears
1 min
El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà i el regidor de Marratxí, Joan Francesc Canyelles.

MÉS per Mallorca ha presentat una proposició no de llei per desqualificar Son Bonet com a aeròdrom d'interès general per traspassar les competències al Govern. El motiu és impedir el 'megaparc' fotovoltaic que AENA vol executar a Son Bonet, amb 22.000 panells solars i una superfície de 180.000 metres quadrats. Ho han presentat i explicat el portaveu adjunt al Parlament del partit ecosobiranista, Josep Ferrà, iel regidor de Marratxí Joan Francesc Canyelles.

Els representants de MÉS han defensat que l'aeròdrom s'ha de poder utilitzar per a altres funcions. En primer lloc, segons ha dit Canyelles, creuen que és "un autèntic pulmó verd" per a Marratxí i ha recordat l'oposició veïnal en aquest sentit. Així i tot, també han destacat que es podria usar per "facilitar la conservació de diferents edificis catalogats" com els hangars, la terminal i els edificis auxiliars.

Els membres del partit verd creuen que seria un error incentivar el trànsit comercial de l'aeròdrom, ja que "no té condicions pel trànsit internacional ni és apropiat per ser una alternativa a Son Sant Joan". A més, també han assegurat que seria un mal de cap per als habitants de la zona.

Josep Ferrà s'ha mostrat confiant que la proposició no de llei té moltes possibilitats que vagi endavant, perquè no és quelcom nou. A legislatures anteriors ja s'havien presentat propostes per part de MÉS i també del PP, suport que esperen tenir a la cambra.

stats