Política 28/09/2021

MÉS critica la "manca de transparència" en l'ampliació de l'aeroport de Palma

Denuncien que el govern espanyol, el Ministeri de Transports i Aena ignoren les demandes dels polítics i ciutadans de les Illes

ARA Balears
1 min
Josep Ferrà, en una imatge d'arxiu

PalmaMÉS per Mallorca ha criticat la "manca de transparència" del govern espanyol, del Ministeri de Transports i d'Aena en l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan. El portaveu ecosobiranista, Josep Ferrà, ha denunciat que el document de Regulació Aeroportuària (DORA) no s'ha consensuat amb les institucions polítiques de l'Arxipèlag i no s'ha fet l'avaluació ambiental que va reclamar MÉS.

A través d'un comunicat, Ferrà ha assegurat que l'actitud de les parts implicades en l'ampliació de Son Sant Joan "menysprea" els representants polítics i els ciutadans de les Illes Balears i els ha acusat de "deslleialtat institucional". A més, el portaveu ecosobiranista ha criticat que el director de l'aeroport de Palma s'hagi negat a comparèixer davant el Parlament per explicar el projecte d'ampliació.

"Aquesta manca de transparència que hem viscut durant tot el procés de la possible ampliació de l'aeroport duu a pensar que el govern espanyol no té gens d'interès a fer cas al que vol la majoria dels ciutadans, que s'oposa a un projecte desmesurat", ha sentenciat Ferrà.

Per la seva banda, el senador autonòmic, Vicenç Vidal ha criticat al Senat que aquesta ampliació "va en contra de tota la planificació territorial, urbanística i turística de les Illes" i ha reiterat, igual que Ferrà, que en cap moment s'ha estudiat l'impacte mediambiental que tindrà. A més el senador ecosobiranista ha denunciat que "mentre es permeti que Aena decideixi el futur de la Comunitat Autònoma, l'Estat demostra que les institucions autonòmiques no pinten res en la gestió del seu territori".

stats