Política 06/01/2022

MÉS cerca el suport del Parlament per investigar el rei emèrit i posar fi a la seva impunitat

Exigeixen que el jutgin "com a qualsevol altre ciutadà"

ARA Balears
1 min
El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà

PalmaMÉS per Mallorca torna a reclamar que s'investigui el rei emèrit i ara cerca suport al Parlament per exigir al govern espanyol que li retiri la impunitat. Segons han informat en una nota de premsa, aquest dijous els ecosobiranistes han registrat una iniciativa parlamentària en què reclamen un pronunciament de la Cambra per constatar "la doble moral i la falta d'ètica de les estratègies jurídiques dissenyades en benefici de Joan Carles I i de les persones a qui ha beneficiat".

A més, han explicat que la iniciativa, impulsada pel portaveu adjunt al Parlament, Josep Ferrà, també insta la Cort Britànica de Justícia i el Tribunal Suprem espanyol "a prendre en consideració aquesta mala praxi i les seves conseqüències jurídiques". "Volem que el govern espanyol exigeixi a Joan Carles I les responsabilitats oportunes com a qualsevol altre ciutadà tant si decideix continuar als Emirats Àrabs com si vol tornar a Espanya", ha remarcat Ferrà.

En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha defensat que "els fets pels quals se'l vol jutjar no tenen relació amb les funcions que la Constitució atribueix a la monarquia". En el comunicat, MÉS ha assegurat que "està en joc la credibilitat de les institucions" i ha remarcat que "allò desitjable seria que Joan Carles I de Borbó fos investigat i jutjat al Regne d'Espanya, i no només a Suïssa o el Regne Unit, pels seus actes".

stats