Política 07/03/2023

MÉS exigeix l'augment de l'ecotaxa coincidint amb la fira turística de Berlín

La formació inclourà en el programa electoral que l'Impost de Turisme Sostenible es deixi de cobrir en els establiments turístics i es faci en els ports i aeroports

1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluis Apesteguia, xerra amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaMÉS per Mallorca, coincidint amb la fira turística ITB de Berlín, ha exigit aquest dimarts un augment "significatiu" de l'ecotaxa per a la propera temporada turística. Els ecosobiranistes, a més, ha anunciat que, en el seu programa electoral, inclouran una mesura perquè l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) passi a cobrar-se en els ports i aeroports de les Balears, i no en els establiments turístics com es fa fins ara.

"El darrer estiu de massificació turística que hem viscut fa imprescindible avançar en les propostes orientades en el decreixement", ha explicat el coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia. MÉS aprofita l'assistència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, a les fires turístiques, per llançar missatges de decreixement. En el cas de la World Travel Market de Londres, la formació ja va reclamar eliminar les partides destinades a la promoció turística, especialment pel que a les fires.

Així i tot, els pressupostos autonòmics no preveuen un augment de l'ecotaxa, ja que parteix de la negociació inicial assolida en el si del Consell de Govern, on es va acordar mantenir els imports actuals de l'ecotaxa. Les aspiracions de l'esquerra disten molt de la dreta perquè, per exemple, Ciutadans va proposar reduir l'Impost de Turisme Sostenible a la meitat al llarg de tot l'any. Cal recordar, a més, que el conseller de Turisme, Iago Negueruela, ha prioritzat per a aquest any negociar el conveni d'hostaleria amb el sector, que preveu un augment del 8,5% del sou en dos anys per a 160.000 treballadors illencs, que proposar un augment de l'ecotaxa.

stats