Política 19/03/2019

Meritxell Budó substituirà Artadi com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern

Pròxima a Puigdemont i Turull, és alcaldessa de la Garriga i número 2 de la Diputació de Barcelona

Acn / Ara
1 min
L'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, amb el president de la Generalitat, Quim Torra

BarcelonaMeritxell Budó (la Garriga, 1969) substituirà Elsa Artadi com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern, tal com va avançar l'ARA i ha confirmat l'ACN. L'alcaldessa de la Garriga (Vallès Oriental) també és vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i membre del Consell Comarcal del Vallès Oriental, així com del Consell per la República.

Amb carnet del PDECat –i abans de CDC–, la futura consellera és pròxima a Carles Puigdemont i Jordi Turull. Budó també és presidenta del Fons Català de Cooperació. Llicenciada en farmàcia, va anar a les llistes de JxCat el 21-D com a número 32 per Barcelona. Budó suplirà Artadi, que serà la número dos de la llista de JxCat a les eleccions municipals de la capital catalana, per darrere de l'exconseller Quim Forn.

Budó ja va explicar a l'ACN el diumenge 10 de març que es posava "a disposició" del president del Govern, Quim Torra, i del conseller "legítim" Turull, un cop es va fer oficial que Artadi deixava el Govern per anar a Barcelona. Tot i que en principi es buscava un perfil diferent per al càrrec de portaveu, Torra mantindrà la mateixa estructura que amb Artadi, de manera que la consellera de la Presidència també assumirà aquestes funcions.

stats