Polèmica
Política 30/03/2023

Mercedes Garrido carrega contra la gestació subrogada: "És violència i explotació contra les dones"

La consellera d'Igualtat fa aquesta crítica, tot i que el número sis de la llista del PSIB al Parlament té un infant a partir d'aquest mètode

2 min
La consellera de Presidència, Mercedes Garrido

PalmaDesprés que el PP estatal s'obrís aquest dimecres a legalitzar la gestació subrogada "si no hi ha un interès mercantil", la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, ha carregat contra els populars. "La gestació subrogada és violència i explotació contra les dones. Ja ho han deixat ben clar aquesta setmana: desconeixen la realitat de les necessitats de les dones i de les polítiques feministes. La ignorància és molt perillosa", ha afirmat en una piulada a les xarxes socials.

Garrido s'ha unit així a la multitud de crítiques que ha rebut la intenció del PP de regular-ho. És una mesura a la qual s'ha sumat també Ciutadans, ja que la portaveu en el Congrés, Inés Arrimadas, sosté que s'ha de regular "amb garanties i de manera altruista". En el ple de la Cambra Baixa d'aquest dimecres, una ministra de cada partit del govern espanyol, María Jesús Montero (Hisenda) i Irene Montero (Igualtat), van mostrar-se contràries a la gestació subrogada, després que la revista Hola publicàs unes fotografies de l'actriu Ana Obregón a Miami, sortint de l'hospital en cadira de rodes i amb un infant adquirit a partir d'aquest mètode.

Així i tot, la crítica de la consellera d'Igualtat pot tenir un efecte boomerang, ja que segons han publicat els diaris Mallorcadiario i Última Hora, el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, que és el número sis de la llista al Parlament del PSIB, té un infant per gestació subrogada. Lafau és un dels quatre independents que els socialistes tenen en els primers llocs de la candidatura per Mallorca, juntament amb el cap de gabinet de Francina Armengol, Quim Torres; la vicepresidenta de Cooperatives Illes Balears, Malena Riudavets, i el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou.

Aquests dies l'agenda política ha vingut marcada pel dinar entre la líder del PP balear, Marga Prohens, i gran part de la cúpula del partit amb l'exdirigent popular condemnat per corrupció José María Rodríguez. A això s'hi sumen les declaracions de Prohens criticant la implantació de llits elevables en els hotels –"és la ximpleria més gran en política turística dels darrers temps", va afirmar–, que el Govern ha aprofitat per desgastar-lo a escala autonòmica, però també estatal, amb cinc ministres col·locant Prohens en una situació delicada.

Per tant, el fet que Lafau tingui un infant per gestació subrogada, i Garrido expressàs la crítica al PP per voler regular aquesta pràctica, els populars ja han aprofitat per carregar contra el PSIB. "Com amb tot, si són dels seus no són uns corruptes, no són uns violents. Si són dels seus, ja es veu... la seva mesura és aquesta", ha assenyalat el diputat autonòmic del PP, Sebastià Sagreras.

stats