Política 11/02/2023

Melià: "No deixarem que els mallorquins visquin dins contenidors"

El Pi aposta per eliminar tots els impostos en la compra del primer habitatge

ARA Balears
1 min
Josep Melià durant la taura redona organitzada pel partit regionalista

PalmaEl Pi ha presentat els seus projectes per tal de solucionar els problemes d'habitatge que es viuen a les Illes Balears actualment i ha descartat, rotundament, la possibilitat de convertir contenidors marítims en habitatges socials. El candidat de la formació regionalista a la presidència del Govern ha remarcat que El Pi no permetrà que "els mallorquins visquin dins contenidors".

Durant la seva intervenció en una taula redona organitzada pels regionalistes, Melià ha exposat una sèrie de mesures per solucionar l'accés a l'habitatge que pateixen els ciutadans de les Illes Balears. El candidat regionalista ha explicat que "l'habitatge és un dels principals problemes que patim i, després de vuit anys de Govern del Pacte, no s'ha pres cap mesura realment efectiva per solucionar-ho. Ja està bé d'enrevoltar la figuera, necessitam solucions".

Davant aquest fet, El Pi ha anunciat que proposarà eliminar tots els impostos en la compra del primer habitatge, la possibilitat de fer habitables els locals i simplificar la normativa per fer reformes i ampliacions només amb una declaració responsable. A més, els regionalistes han informat que aposten també per suprimir l'impost de successions en la transmissió per herències d'habitatges entre familiars, "ja siguin de pares a fills, de padrins a nets o d'oncles a nebots".

Amb referència a la possibilitat de crear habitatge en contenidors marítims, Melià ha destacat que és una "improvisació constant de l'equip de govern". "El darrer exemple el tenim amb la proposta del batle de Palma. Hila té una ocurrència darrere una altra i intenta tapar la seva ineptitud i inacció en la seva política d'habitatge a Palma amb la construcció d'habitatge de mala qualitat", ha sentenciat.

stats