Política 04/07/2019

De la Concha confirma que vol fitxar Mateu Morro: "No és temps de sectarismes, hem de tenir els millors"

La nova consellera d'Agricultura de Podem afirma que seria "esplèndid" poder comptar amb l'ex secretari general del PSM com a gerent del Fogaiba

K. O.
2 min
De la Concha confirma que vol fitxar Mateu Morro: "No és temps de sectarismes, hem de tenir els millors"

PalmaLa nova consellera d'Agricultura, Pesca i Sobirania Alimentària, Mae de la Concha, ha assegurat aquest dijous durant el traspàs de carteres que seria "esplèndid" poder comptar amb l'ex secretari general del PSM Mateu Morro com a gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba). Segons la secretària general de Podem, "no és temps de sectarismes i hem de tenir els millors" per poder fer front a la crisi climàtica i altres problemes relacionats amb el sector primari. De la Concha també ha destacat que "som un Govern de tres i això s'ha de reflectir en els equips". Com a resposta al possible fitxatge de Morro, també ha dit que "vaig entrar a Podem perquè aquí hi cabíem tots".

Així i tot, Morro no va negar ni confirmar aquest dimecres els contactes amb el partit morat, encara que va afirmar que no vol parlar-ne "fins que hi hagi res concret". Cal destacar que Mateu Morro ha estat assessor del conseller de MÉS Vicenç Vidal a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca des del 2015 fins al final de la legislatura passada. També va ser conseller d'Agricultura des del 2000 fins al 2003, durant el Pacte de Progrés presidit per Francesc Antich. Des del 2005 fins al 2013 va ser el coordinador d'Unió de Pagesos.

D'altra banda, l'ex secretari general d'Unió de Pagesos Biel Torrens podria ocupar una direcció general a la mateixa Conselleria. "Encara no hi ha res concretat ni cap equip format, però hem mantingut contactes", va reconèixer aquest dimecres. Torrens està disposat a valorar "una proposta ferma" i ja ha assistit a alguns actes de Podem "com a independent". "No en som afiliat", va afirmar.

stats