Política 07/07/2020

Martí March assegura ara en el Parlament que hi haurà "un increment significatiu" de docents el curs que ve

El PP critica "la saturació de les aules i l'incompliment de les ràtios"

Maria Llull
2 min
El conseller d'Educació, Martí March

PalmaEl conseller d'Educació, Recerca i Universitat, Martí March, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que hi haurà "un increment significatiu del nombre de docents" el curs que ve, a més de normes clares de "neteja i protecció". Aquest anunci arriba un dia després que el conseller anunciàs en una entrevista a IB3 que el nombre de professors seria, d'entrada, "el mateix que ara". March ha respost a la interpel·lació de la diputada del PP, Núria Riera, sobre les ràtios en els centres educatius. Riera ha criticat "la saturació de les aules i l'incompliment de ràtios" que marca la llei estatal, amb "27 i 28 alumnes" per classe a Infantil i Primària.

A més, Riera ha retret a March que hagi incomplert l'acord que va signar amb els sindicats l'any 2015, en què es va establir un màxim de 20 alumnes per aula a Infantil, de 25 a Primària i de 30 a Secundària. La diputada popular ha indicat que un 53% de les classes d'Infantil i un 20% de Primària superen aquestes ràtios. "Estam a les portes d'un curs delicat i és lògic que la comunitat educativa s'hagi rebel·lat en massa", ha dit en referència a una possible retallada de professorat. "Cal personal per afrontar el curs que ve amb garanties de seguretat", ha afegit. La diputada del PP també ha reclamat "saber si els nins podran anar a classe" el curs que ve i com ho podran fer.

Un altre dels punts que ha criticat Riera és que encara hi hagi "prop de 100 barracons" quan el Govern s'havia compromès que en quedassin "prop de 30" i ha demanat explicacions sobre com serà la seguretat dels "alumnes que s'hagin de desplaçar a altres pobles".

Per la seva banda, March ha utilitzat dades del Ministeri d'Educació i ha acusat Riera de mentir pel que fa a les ràtios. Segons el conseller, la mitjana estatal a Educació Infantil és de 17,6 alumnes per aula, mentre que a les Balears és de 15,5; a Primària la mitjana estatal és de 20,9, i a les Balears, de 20,8; la mitjana estatal a ESO és de 25,2 alumnes per aula, i a les Illes és de 22,8; quant a Batxillerat, la mitjana a l'Estat és de 26, mentre que a les Balears és de 24,5.

"No tenim ràtios il·legals i les estam abaixant. La situació ha millorat a les Illes Balears, malgrat que no a la velocitat que voldríem", ha comentat el conseller, i ha recordat la denúncia dels sindicats UOB i Alternativa davant Inspecció de Treball. A més, March tambe ha mencionat la ràtio d'alumnes per professors i ha indicat que ha baixat de 12,6 a 12 a Infantil i Primària, i de 10,5 a 9,5 a ESO i Batxillerat. "Hem abaixat les ràtios gràcies a l'increment del professorat i la disminució de la taxa d'interins", ha sentenciat.

stats