Política 19/04/2018

Margalida Miquel (ASM): "Fins ara hem fet múscul, ara l'hem de posar en moviment"

Els 13 nous membres del secretariat la varen elegir ahir presidenta de l'Assemblea Sobiranista

Jaume Ribas
2 min
La nova presidenta de l'ASM, Margalida Miquel, durant un míting d'ERC a les passades eleccions europees.

PalmaDes d'ahir dimecres, Margalida Miquel és presidenta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM). Miquel va ser batlessa de Llubí amb Unió Mallorquina i més tard va unir-se al projecte d'Esquerra Republicana, tot i que ara no milita a cap partit.

L'entitat va elegir divendres passat els 13 membres del seu secretariat, que han estat els encarregats de votar Miquel com a presidenta. Aquesta és la primera entrevista que concedeix des de la seva elecció.

Quina creis que ha de ser la tasca de l'Assemblea? Quins són els vostres objectius?

Bé, heu de pensar que l'Assemblea Sobiranista fa poc temps que existeix. Fins ara hem anat fent múscul, sumant nou socis. Ara hem de posar aquest múscul en moviment. Un dels nostres objectius és continuar fent socis i, sobretot, tenir més presència en la societat mallorquina.

Com ha anat la vostra elecció? No vàreu ser la candidata més votada.

No, teniu raó. Va ser Damià Andreu Verger. Però ell ja feia temps que era al secretariat i, per estatuts, hauria d'haver deixat el lloc d'aquí a pocs mesos. Per això vàrem decidir que fos jo.

Quina relació creis que heu de tenir amb l'Assemblea Nacional Catalana?

En som una entitat germana. Els ajudarem tant com puguem i més, i ells ens ajudaran a nosaltres. Com fins ara.

I amb els partits polítics?

Nosaltres no demanam mai a cap soci on milita, o si milita. Sé que alguns dels meus companys de partit són militants del PSM o d'El Pi, però res més. També us puc dir que ara constituirem una comissió que es reunirà amb els partits i les altres entitats i ens encarregarem de transmetre'ls les nostres demandes i impressions.

A la composició de les llistes per entrar al secretariat es notava un cert viratge més aviat centrista, potser proper a El Pi.

No ho sé, la veritat. No hem demanat mai les posicions partidistes. D'alguns companys les sé perquè fa anys que ens coneixem, però res més.

I vós, continuau militant a ERC?

No, no milit a cap partit.

Però sí que vàreu ser batlessa de Llubí per Unió Mallorquina i després candidata a les eleccions europees per ERC.

Sí, sí. És així. Vaig ser batlessa durant sis anys. La segona legislatura vàrem pactar amb el PSM.

Quina relació mantindrà el secretariat amb Tòfol Soler?

Tòfol Soler no només és l'expresident de l'Assemblea, també ha estat una figura molt important per a Mallorca i per a nosaltres, per a l'ASM. En certa manera ha estat el nostre cappare. Continuarem comptant amb ell. És un valor que no podem deixar perdre de cap manera i, a més, estam molt contents que hagi expressat la seva voluntat de continuar col·laborant amb nosaltres i ajudant-nos.

stats