Política 12/08/2020

Maó prohibeix el consum d'alcohol al carrer durant els dies en què s'havien de celebrar les festes

També es controlaran els punts que concentraven més persones

Ivan Martin
1 min
La plaça Constitució viurà unes festes atípiques després d'estar acostumada a omplir-se per a rebre la colcada.

MaóLa Junta de Seguretat de Maó ha decidit prohibir el consum de begudes alcohòliques al carrer durant els dies en què s'haurien d'haver celebrat les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, 7 i 8 de setembre. Així ho decidí anit l'òrgan configurat pels diferents estaments que vetllen per la seguretat dels ciutadans, a la reunió a la qual varen assistir responsables del Consistori, la Policia Local, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la Policia Portuària, la Direcció Insular de l'Estat i la Direcció General de Seguretat Pública del Govern balear.

A banda de la prohibició de consumir begudes alcohòliques al carrer, es vigilaran especialment aquells punts estratègics de la ciutat on era habitual la concentració de persones els dies de les festes. Per altra banda, no es podran instal·lar barres orientades a la via pública, i tampoc s'habilitarà cap aparcament extraordinari. Cal recordar que l'Ajuntament de Maó comunicà que, per evitar la propagació del covid-19, se suspenien els actes de celebració de les diferents festes patronals del municipi.

El batle, Hèctor Pons, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana per contribuir al compliment de les mesures sanitàries promogudes per les institucions. "El dispositiu serà més flexible i més dinàmic, perquè es pugui adaptar a les noves realitats i controlar nous factors, com puguin ser la necessitat d'evitar aglomeracions, l'ús de la mascareta i el compliment de totes les mesures de seguretat vigents. Cal ser responsables per poder dir amb orgull que la població ha respost i ha estat exemplar com a municipi i com a ciutat", assenyala.

stats