Política 18/11/2017

Massiva participació a la manifestació per un finançament "just" per als valencians

Les entitats convocants han xifrat la participació en 60.00 ciutadans i en 17.000 el govern espanyol

Daniel Martín / Acn
2 min
Inici de la manifestació per reclamar un finançament "just" per al País Valencià.

ValènciaMilers de ciutadans, 60.000 segons les entitats convocants, i 17.000, segons la delegació del govern, han omplit aquesta tarda els carrers de València per reclamar una millora del finançament i de les inversions de l'Estat al País Valencià.

Les expectatives dels organitzadors s'han complert i la participació en la manifestació ha estat massiva. En aquest èxit sembla clau la transversalitat de les entitats que han participat, i que van des de les ONGD fins a les organitzacions agràries, les entitats ecologistes, les agrupacions de consumidors, les associacions de pares i mares d'alumnes o els col·lectius culturals. I, esclar, les formacions polítiques que, a excepció del Partit Popular, han encoratjat la ciutadania a participar en una mobilització que aspiren que suposi un abans i un després en les reclamacions del País Valencià.

"Si algú no està haurà d'explicar perquè"

Sobre l'absència del Partit Popular, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que "si algú no està haurà d'explicar-lo". Per la seva part, la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha afirmat que tot i que el PP no estava present "molts dels seus votants han participat".

També en declaracions als mitjans, el secretari general d'UGT al País Valencià, Ismael Sáez, ha remarcat que avui era una oportunitat per dir "que estem farts". Des de Comissions Obreres, el seu secretari general, Arturo León, ha advertit que si el govern espanyol no atén les peticions dels valencians "hi haurà més mobilitzacions". León ha afegit que el País Valencià ha estat "generós" però que ara és un territori "empobrit" i amb una renda per càpita 11 punts inferiors a la mitjana.

El president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, ha remarcat que la manifestació ha de servir perquè hi hagi diàleg i negociació a partir d'aquest dilluns i ha afirmat que els empresaris han donat suport a la mobilització "pel consens polític expressat i en favor dels interessos dels valencians".

Massiva participació a la manifestació per un finançament "just" per als valencians.

"L'anomalia valenciana"

Al seu torn, el portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha manifestat que si es volen solucionar els problemes polítics cal un millor finançament i ha afegit que "l'anomalia" valenciana és símptoma "d'esgotament del model d'estat".

Per últim, la portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha defensant que el finançament "no és un problema partidista perquè perjudica tota la societat valenciana". En aquest sentit, ha afegit que la seva formació "estarà allà on hi hagi un problema que afecti els valencians".

stats