Política 11/09/2019

Representants de les Balears se sumen a la Diada de Catalunya

Ciutadans i entitats sobiranistes de les Illes participen en els actes de celebració de l'11 de setembre

M. C.
3 min
Representants de les Balears se sumen a la  Diada de Catalunya

PalmaRepresentants de l'OCB, de MÉS per Mallorca, grups de música com Rumba Gipsy Cat i simpatitzants de la causa sobiranista de les Balears han fet acte de presència, un any més, als carrers de Barcelona per participar en els actes que s'estan duent a terme aquest 11 de setembre.

Miquel Ensenyat, portaveu de MÉS per Mallorca, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, Tòfol Soler, Mateu Xurí, Manel Domènech i el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis Ferrer han estat alguns dels participants en els actes. Precisament els representants de MÉS per Mallorca han estat amb Gabriel Rufián i han reivindicat a través del seu compte de Twitter que des de l'entitat també reivindiquen el dret de ser poble, el dret a viure i a escollir amb llibertat.

Josep Castells, diputat de MÉS per Menorca, ha estat un dels representants del partit ecosobiranista a la Diada. Amb una piulada, Castells ha mostrat el seu suport a la lluita democràtica del poble de Catalunya.

La directora de Política Lingüística, Agustina Vilaret, també ha participat en la Diada, i gual que diferents sindicats com l'STEI Intersindical de les Balears, la Intersindical Alternativa Catalana (IAC) la USTEC-STEs, l'STEPV Intersindical valenciana i el sindicat LAB del País basc.

La directora de Política Lingüística davant l'Arc de Triomf de Barcelona.

Enguany els illencs participaran en el tram número 3 de la gran manifestació que dibuixarà una estrella humana de dimensions gegants.

L’OCB ha participat en l’ofrena floral a Rafael Casanova, juntament amb Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià. Precisament, enguany Òmnium Cultural ha celebrat aquest migdia al passeig de Lluís Companys el gran acte 'Pels drets i les llibertats, absolució', lema amb el qual ha aconseguit aplegar tot l'espectre polític i social sobiranista en un mateix acte de la Diada.

Representants de les Balears se sumen a la  Diada de Catalunya

Mallorca Lliure també ha estat present a la Diada, i Biel Fiol ha participat en l'acte organitzat per La Forja Jovent. "Hem de tenir una cosa molt clara: defensar una part de la nació és defensar la nació completa", ha assegurat Fiol durant l'acte. A més, ha remarcat la necessitat de "construir els països catalans, federats, feministes, ecologistes, d'esquerres". També ha demanat "una Mallorca lliure" i ha assegurat que no és "un caprici", sinó la passa per tenir "un model econòmic alternatiu i per la supervivència del català".

Miquel Ensenyat: "Ens hauria de fer vergonya que després de 40 anys de suposada democràcia encara tinguem presos polítics"

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha explicat a l'ARA Balears que "és una Diada molt especial per al judici i que el partit ecosobiranista no ha volgut faltar en un dia tan important". Ensenyat ha assegurat que amb accions com la d'avui, "estam donant una lliçó al món de com lluitar per allò que creim d'una manera pacífica i calmada". Pel portaveu, la Diada d'enguany és la demostració que "el poble català no callarà i lluitarà per allò que és just". Fent referència a l'ambient que es viu avui a Barcelona, el portaveu ha explicat que "això ja no ho pot aturar ningú" i la resposta massiva de la gent demostra que "tot i que pareix que a Espanya estam acostumats a posar call i no lluitar per allò que creim, el poble català ha demostrat que res no els aturarà en la lluita contra aquesta injustícia". Ensenyat ha remarcat que durant la jornada MÉS per Mallorca ha participat en diferents actes, com l'ofrena floral, i que continuaran "lluitant pel que consideren just". "Ens hauria de fer vergonya que després de 40 anys de suposada democràcia encara tinguem presos polítics" ha sentenciat Ensenyat.

stats