Inici de legislatura
Política 11/07/2023

El batle d'Alaró, Llorenç Perelló, nou director de l'Institut d'Estudis Baleàrics

L'edil, filòleg català, substituirà Pere Malondra en el càrrec i assumirà totes les competències de política lingüística

1 min
El batle d'Alaró, Llorenç Perelló.

PalmaEl batle d'Alaró, Llorenç Perelló, serà el nou director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), segons ha pogut confirmar l'ARA Balears. Perelló és filòleg català, substituirà Pere Malondra en el càrrec i, a més, tindrà totes les competències de política lingüística i normalització del català, ja que tant la secretaria autonòmica com la direcció general han desaparegut de l'organigrama del Govern. Dependrà de la Conselleria de Cultura, en mans de l'exbatle de Montuïri, Jaume Bauçà.

Cal recordar que, segons publicava el BOIB aquest dilluns, el decret de competències i estructura orgànica firmat per la presidenta del Govern, Marga Prohens, no delegava a cap direcció general, com la de cultura, la normalització del català ni la promoció i defensa dels drets lingüístics, com sí que hi figurava, per exemple, en l'època de José Ramón Bauzá. Segons va apuntar el portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, tot recaurà en l'IEB "per evitar duplicitats".

Així, l'edil renunciarà a la dedicació exclusiva que tenia a l'Ajuntament, i que ascendia a 46.000 euros, una xifra fortament criticada per l'oposició, ja que suposava un augment de 8.000 euros en comparació amb quan hi governava la socialista Aina Munar. El PP de Perelló va treure majoria absoluta amb 9 dels 13 regidors el passat 28 de maig, un edil més que el 2019. A banda d'això, el popular també és president del comitè de batles del PP.

stats