Política 16/06/2020

Armengol lamenta al Parlament la "manca de respecte" als treballadors que varen rebre els primers turistes

La presidenta del Govern considera que el pla pilot ha col·locat les Balears "al centre del món"

Maria Llull
2 min
Alguns dels turistes alemanys que varen arribar a Mallorca amb el pla pilot

PalmaLa portaveu d'El Pi, Lina Pons, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han protagonitzat un enfrontament aquest dimarts al ple del Parlament, després que Pons hagi ironitzat sobre l'arribada a Mallorca dels primers turistes alemanys del pla pilot. La diputada d'El Pi ha fet referència a "l'arribada del turista un milió" i les rebudes pròpies dels anys 60 i Armengol ha qualificat les seves paraules de "manca de respecte" als treballadors que varen esperar dilluns els viatgers a les portes dels hotels per donar-los la benvinguda i també ha assegurat que ella "no ridiculitzaria la nostra Comunitat Autònoma".

En vista de l'evident molèstia que ha causat en la presidenta, Pons ha assegurat que es tractava d'una broma i ha retirat el comentari. A més, la portaveu dels regionalistes ha assenyalat en tres ocasions que el seu grup parlamentari està "completament a favor del pla pilot".

Pons ha preguntat sobre les garanties sanitàries del pla pilot, el qual ha qualificat de "decisiu". "Si no va bé, podem perdre tota la temporada", ha indicat. També ha volgut saber "quants turistes arribaran" en total.

Els treballadors de l'hotel Riu Concòrdia de l'Arenal, preparats per rebre els primers turistes postconfinament.

Per la seva banda, la presidenta ha afirmat que "el pla pilot és segur" i que ha permès presentar les Balears "com a primera destinació segura del món". "Hem pogut començar gràcies a la feina de patronals i sindicats", ha continuat Armengol, qui també ha explicat que, a partir de dia 21 de juny, "el pla pilot es combinarà amb l'obertura de fronteres a la mobilitat internacional". "Basta mirar els mitjans internacionals per entendre que les Balears s'han col·locat al lloc que els pertoca: el centre del món", ha sentenciat.

stats