Política 30/10/2018

Limitar els creuers i recuperar barris turistitzats, entre les propostes de Noguera si repeteix batlia

El batle de Ciutat, Antoni Noguera, ha presentat els seus reptes com a candidat a les primàries de MÉS per Palma a la llibreria Rata Corner

Kike Oñate
2 min
Limitació dels creuers i recuperar barris turistificats entre les propostes de Noguera si revalida batlia

PalmaLa llibreria palmesana Rata Corner ha acollit aquest dimarts a l'horabaixa la trobada organitzada pel batle i candidat a les primàries de MÉS per Palma, Antoni Noguera, amb l'objectiu d'exposar els reptes de la pròxima legislatura i fer una valoració de l'actual. Noguera ha promès la limitació del nombre de creuers a tres diaris amb la intenció de reduir la saturació i la contaminació. A més, ha proposat la "recuperació" dels barris "familiars i tradicionals" de Son Espanyolet i el Molinar a través de la prohibició del lloguer turístic.

En una llibreria plena de gom a gom, Noguera ha fonamentat la seva intervenció en cinc eixos principals, la cultura, la mobilitat sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i la diversificació turística, per "fer de Palma una ciutat més justa i resilient", segons ha dit.

El batle ha presentat un seguit de propostes que, en cas de guanyar les primàries i tornar a obtenir la batlia, prioritzaria. Amb l'objectiu de "millorar la mobilitat", Noguera ha promès un trambús amb carril prioritari, la limitació de la velocitat pels carrers de Ciutat a 30 km/h, la creació de més zones verdes i l'aproximació dels centres de treball cap a la zona de Nou Llevant.

A més, també ha parlat de potenciar zones degradades per fer-hi espais culturals "creatius", apostar pel sector nàutic, limitar el preu del lloguer a Palma, construir centres socials a Son Xigala, la Soledat i Sant Agustí i acabar "definitivament" de desmuntar Son Banya.

A l'acte hi han assistit Miquel Ensenyat, Fina Santiago, Bel Busquets i Neus truyol, per part de MÉS. També hi han acudit representants de la societat civil com Gori Estarellas, del GREC; Jaume Garau, de Palma XXI; Joan Forteza, de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, i Pep Vicens i Carlos Rullán, del Cercle d'Economia, a més del poeta Biel Mesquida.

Valoració de la legislatura

L’actual batle ha destacat algunes de les "fites aconseguides" aquests darrers anys, com 'El Molinar Port petit', el turó de Can Tàpera, la prohibició dels projectes de les Fontanelles, l'obertura de Can Balaguer, la regulació del lloguer turístic, la prohibició de nous establiments turístics i els 1.182 casos atesos entre el 2015 i el 2018 per l'Oficina Antidesnonaments.

A més, ha esmentat altres iniciatives que o bé s'han començat o està previst que es finalitzin abans no acabi el seu mandat. Entre aquestes hi ha el primer bosc urbà de la ciutat al Canòdrom (actualment en procés); les obres de rehabilitació de la nau principal de la fàbrica Can Ribes, que podrien iniciar-se enguany; la recuperació de l'antiga presó com a gran centre cultural; la rehabilitació de les torres del Temple; el projecte de pacificació del passeig Marítim (també en tràmit); la renovació de la flota d'autobusos; 10 quilòmetres més de carrils bici i la recuperació de tots els drets del funcionariat, encara que aquest dimarts representants del CSIF s'han manifestat per demanar-los.

Noguera ha explicat que “tots aquests projectes, entre d'altres, han estat possibles gràcies a un govern d'esquerres i a la participació per a un model que està transformant Palma en una ciutat més creativa, més resilient i més verda.”

Per aquesta raó, ha decidit tornar a presentar-se "per culminar el procés de transformació d'aquesta ciutat, que just acaba de començar".

stats