28-M
Política 13/05/2023

'L'ecologisme va a MÉS': el manifest de la formació que aposta per la protecció del territori

Els candidats del partit han presentat el document al Carnatge

ARA Balears
2 min
Els candidats de MÉS per Mallorca a les eleccions

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia; el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora, i la candidata de MÉS-Estimam Palma a la batlia de Palma, Neus Truyol, han presentat aquest dissabte, al Carnatge, el manifest 'L'ecologisme va a MÉS'. "Nosaltres, persones de Mallorca a favor de la sostenibilitat mediambiental i, per tant, ecologistes, manifestam suport a les candidatures de MÉS per Mallorca per a les eleccions de dia 28 de maig i demanam públicament el vot per a aquest partit".

Així comença el manifest 'L'ecologisme va a MÉS', que Lluís Apesteguia, Jaume Alzamora i Neus Truyol han presentat aquest dissabte migdia en una roda de premsa, recollida en una nota posterior, amb la finalitat de destacar el caràcter verd de la formació ecosobiranista i sumar suports de la societat civil. El manifest, que està impulsat per l'ecologista Miquel Àngel Llauger, reivindica aquest partit com la "principal formació que treballa de manera transversal per la sostenibilitat mediambiental".

Així mateix, el manifest apel·la a la "majoria social" que defensa el decreixement turístic i la protecció territorial, sobretot en un moment d'"emergència climàtica global" i de "saturació local". Així mateix, recorda que el model actual "ens ha empobrit com a societat, atès que, si fa 40 anys érem el primer territori de l'Estat en renda per càpita, avui dia som la vuitena comunitat dins d'aquesta classificació". Segons el candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, "des de MÉS per Mallorca es recull l'esperit, la demanda i la urgència de la lluita ecologista per transformar el model econòmic i la societat per a fer-la més sostenible".

Finalment, el manifest recorda el treball constant de MÉS per aconseguir una Mallorca i unes Balears "més verdes", i presenta els reptes pendents que apareixen en el programa electoral de la formació i que són: la prohibició de nous usos residencials i turístics; l'augment de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS); el creixement zero en places hoteleres i l'amortització progressiva de les existents; la prohibició de la venda d'habitatges a no residents; la supressió de la Golden Visa i exigir la gestió dels aeroports per poder limitar el nombre de vols, entre altres.

Segons el candidat a la presidència del Consell, Jaume Alzamora, "MÉS per Mallorca és el partit verd d'aquesta terra i ho demostra dia a dia, en mobilitat sostenible i en protecció territorial". Per part seva, la candidata de MÉS-Estimam Palma a la batlia de la ciutat, Neus Truyol, ha assegurat que "MÉS és la garantia d'unes ciutats, barris i pobles que cuiden la gent que hi viu, mentre es protegeix el territori que habitam".

stats