Política 16/11/2020

Josep Ferrà deixarà els càrrecs de responsabilitat a MÉS per Mallorca

Conservarà la seva acta de diputat fins a acabar la legislatura, però no es presentarà a les primàries ni formarà part de la nova executiva

Maria Llull
2 min
El diputat i secretari d'organització i comunicació de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà

PalmaL'actual secretari d'Organització i Comunicació i diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, deixarà els càrrecs de responsabilitat a la formació ecosobiranista l'any que ve, segons ha avançat Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears. Ferrà va prendre aquesta decisió "fa setmanes", segons ha explicat, i la va comunicar tant a la permanent com al grup parlamentari de MÉS.

Ferrà no es presentarà a les primàries –els caps de llista s'elegiran l'octubre de 2021– i no formarà part de l'executiva que es triarà en el congrés que el partit farà a final de novembre o començament de desembre de l'any que ve.

La motivació d'aquesta decisió té un dels orígens en el conflicte intern que hi va haver a MÉS per Mallorca l'estiu del 2019, quan Bel Busquets i Guillem Balboa, que llavors eren els coordinadors de la formació ecosobiranista, varen intentar que Miquel Ensenyat, Fina Santiago i Vicenç Vidal donassin el relleu a altres cares del partit als càrrecs polítics que estaven en joc –finalment, Ensenyat va quedar com a portaveu del grup parlamentari, Santiago va continuar sent consellera d'Afers Socials, Vidal va passar a ser senador autonòmic i Miquel Mir es va fer càrrec de la Conselleria de Medi Ambient–.

Segons Ferrà, hi va haver una sèrie de decisions que es varen prendre sense consens ni diàleg per part de "dos coordinadors que no estaven legitimats". La reacció del partit va implicar "un canvi radical de línia", amb el consegüent desgast dels qui, com ell, varen estar capficats en la polèmica.

L'encara secretari d'Organització i Comunicació continuarà com a diputat fins al final de la legislatura, però després farà una passa enrere definitiva. Ferrà fa referència a "pèrdues de confiança" entre diferents grups de MÉS, encara que es mostra satisfet de l'etapa del partit que li ha tocat viure i de la feina feta. Ara, l'important serà "posar cara i ulls" a la gent que hagi de liderar el projecte ecosobiranista, comenta. "Som conscient que la meva persona podria dificultar la passa endavant que s'ha de fer amb vista al 2023", assenyala.

stats