Monarquia
Política 22/09/2023

Joan Carles I tornarà a la Zarzuela pel 18è aniversari de la princesa Leonor

Aquell dia la princesa jurarà la Constitució davant de les Corts Generals

ARA
2 min
La princesa Leonor, en una imatge d'arxiu

MadridA la Casa del Rei fa temps que hi ha una data marcada al calendari: el 31 d'octubre del 2023. És el dia que la princesa Leonor farà 18 anys i que jurarà la Constitució davant de les Corts Generals. Un acte que es considera un dels més rellevants de l'hereva al tron després que assumís la condició de princesa d'Astúries quan Felip VI –que va jurar la Constitució fa 37 anys– va passar a ser cap d'estat el juny del 2014 arran de l'abdicació de Joan Carles I. Però la data no només pren rellevància pel pas que fa la princesa, sinó perquè el seu avi, Joan Carles I, tornarà a Espanya per participar en la trobada familiar privada que organitza la Casa del Rei.

L'última vegada que el rei emèrit va ser a Espanya va ser a finals de juliol, quan va tornar a Sanxenxo per participar en regates a bord del Bribón. De fet, la setmana que ve, dilluns, l'exmonarca té previst tornar-hi. Joan Carles I i Felip VI estaran a pocs quilòmetres dijous perquè el rei té previst visitar Galícia, on entregarà el III Premi del Fòrum La Toja en aquesta localitat gallega. És el mateix dia que el rei emèrit competirà en la vuitena regata Rei Joan Carles I a Sanxenxo.

L'última vegada que pare i fill van coincidir va ser al mes de gener a Atenes al funeral de Constantí de Grècia, germà de la reina Sofia. El 31 d'octubre tornaran a trobar-se en la celebració familiar privada que la Casa del Rei farà al Palau del Pardo pel jurament de la princesa Leonor. Ara bé, la Casa del Rei s'ha encarregat de remarcar que serà Joan Carles I qui decidirà si es presenta a aquesta trobada familiar i ha remarcat que no serà en cap dels actes institucionals. A banda de jurar la carta magna al Congrés i al Senat, Leonor també rebrà el collaret de l'ordre de Carles III al Palau Reial de Madrid davant dels representants de tots els poders de l'Estat.

stats