Política 21/03/2019

Pimeco considera la venda ambulant el principal problema dels comerciants de les Illes

El seu president, Toni Fuster, trasllada als candidats del PP les demandes dels botiguers amb vista a les eleccions

Carles Tuduri
2 min
Pimeco considera el 'top manta' el principal problema del comerç de les Illes

PalmaEl president de Pimeco, Toni Fuster, ha demanat aquest dijous al president del PP a les Balears, Gabriel Company, que posi fi a la venda ambulant si la seva formació torna a governar a Palma o a la Comunitat, ja que considera que és el principal problema que afecta el petit comerç de les Illes.

"La nostra major preocupació és la venda ambulant", ha dit Fuster, ja que considera que "aquesta activitat il·legal" pot arribar a perjudicar fins a un 25% les vendes dels comerços més afectats.

Aquesta ha estat una de les propostes que la patronal de petits establiments ha fet al Partit Popular durant la seva visita a Pimeco. També s'ha requerit una major neteja de la ciutat, la prohibició de construir el centre comercial de les Fontanelles i una clara aposta pel turisme.

"És necessari fomentar el turisme. Nosaltres creim en el turisme, creim en els creuers, creim en la gent que deixa doblers en aquesta terra", ha comentat Fuster, qui ha demanat també que es reguli el lloguer turístic dins Ciutat, "prohibit de manera radical sense tenir en compte el sector". Segons Pimeco, s'ha de fer un estudi, "perquè segur que hi ha zones més saturades i menys saturades... i hi cabem tots".

Company ha visitat Pimeco acompanyat per Marga Prohens, candidata al Congrés; Mateu Isern, número u de la llista a l'Ajuntament de Palma, i Llorenç Galmés, candidat a presidir el Consell de Mallorca. Aquesta reunió s'emmarca en un cicle de trobades que Pimeco té previstes amb les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions del 26 de maig, segons ha explicat el seu president.

Per la seva banda, Company ha destacat que el seu partit està "alineat al 100% en la defensa del comerç de proximitat", per la qual cosa ha assegurat que es combatrà tota l'oferta deslleial que afronta aquest sector. També ha indicat que la formació popular vol que els sectors econòmics proposin les solucions per als problemes que afronten.

Mateu Isern ha manifestat que el seu programa per a Palma es basa en tres eixos fonamentals: neteja, seguretat i activació econòmica.

stats