Congrés dels diputats
Política 22/02/2023

Irene Montero acusa Prohens de "difondre falsedats i transfòbia"

La presidenta del PP balear exigeix a la ministra que dimiteixi i afirma que les polítiques d'Igualtat, inclosa la llei trans, "desprotegeixen les dones"

ARA Balears
2 min
La ministra d’Igualtat, Irene Montero, al Congrés de Diputats.

PalmaLa ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha acusat els 'populars' de "difondre falsedats i transfòbia" durant la sessió de control al govern espanyol al Congrés, en què la diputada Margalida Prohens li ha preguntat quants esborranys han intercanviat els Ministeris de Justícia i Igualtat per reformar la llei del 'només sí és sí, i l'ha instat a dimitir "tant sí com no.

Segons la ministra, la intervenció de la diputada 'popular' "ha de ser una mostra" de per què cal arribar a un acord sobre aquesta reforma i evitar "donar una oportunitat" al PP i Vox de "votar per tornar al Codi Penal de la violència" i la intimidació".

Montero ha assenyalat que en matèria de drets de les dones "sempre hi ha hagut" una reacció i ha explicat que "forma part d'aquesta reacció". A més, ha assegurat que els retrets del PP a la llei del 'només sí és sí' no es van referir a les rebaixes de penes, sinó que denunciaven que caldria "mantenir relacions sexuals amb un contracte", o "dir sí, sí tota l'estona", que "no es podria dir guapa a una dona" o que "no es respectava la presumpció d'innocència", entre altres situacions.

Mentrestant, la balear ha acusat Montero de "no tenir vergonya ni decència" davant les polítiques que ha posat en marxa el seu departament. Així, ha qualificat de "xafogor" la situació generada per la llei, i ha assegurat que les polítiques d'Igualtat, inclosa la llei trans, "desprotegeixen les dones".

"Perquè això és el que som. No som éssers menstruants o progenitors gestants. Som mares, heterosexuals, lesbianes, divorciades, solteres, de famílies nombroses, mares adoptives, dones orgulloses, mares orgulloses convençudes de poder assolir la plena igualtat", ha declarat la diputada del PP.

A parer seu, el govern espanyol suposa "un obstacle per a tots" i ha lamentat que, ara, "ja no n'hi ha prou" que la ministra d'Igualtat "se'n vagi", sinó que, segons ella, se n'ha d'anar "tot el govern perquè cessin els atacs a les dones d'aquest país". "Ens estan atacant a tots, demani perdó, rectifiqui i dimiteixi tant sí com no", ha conclòs Prohens.

stats