Part Forana
Política 20/07/2022

Investiguen regidors d'Andratx arran d'una denúncia del PP per contractació pública

Un dels afectats, Toni Mir, assegura que desconeix els motius de la investigació

2 min
L'acord s'ha firmat aquest dilluns a l'Ajuntament d'Andratx.

PalmaLa Fiscalia investiga diversos regidors de l'Ajuntament d'Andratx, governat a hores d'ara per una coalició del Partit Popular i El Pi. El cas prové d'una denúncia anterior a aquest equip de govern –al qual precedeix un pacte del PSIB, El Pi i MÉS–, interposada pel PP per "dubtes" sobre procediments relacionats amb "contractació pública".

"Com a partit de l'oposició hem fet una feina de fiscalització en procediments sobre els quals teníem dubtes", ha explicat la batlessa del municipi, Estefania Gonzalvo, aquest dimarts, segons ha informat Europa Press. Gonzalvo ha concretat que es tracta de fets vinculats amb "contractació pública" que van posar en coneixement de la Fiscalia. "No hem denunciat persones, hem posat en coneixement uns fets i, a partir d'aquí, entenem que han estat citats per prendre declaració; respectam la presumpció d'innocència", ha subratllat.

Gonzalvo ha indicat que ha parlat amb Suau sobre els "dubtes" que tenien. "Me'ls ha explicat, estam tranquils i confiam", ha conclòs. D'altra banda, Toni Mir, regidor del PSOE, ha assegurat que no sap res: "Desconeixem els motius de la investigació, només tenim la notificació on s'anomenen els denunciants i els investigats". El regidor diu que estan cercant un advocat perquè miri tota la documentació, ja que les declaracions del PP els "despisten completament". Mir també ha apuntat que els regidors investigats estan citats per declarar a mitjans de setembre i que en sabre el motiu de la denúncia el PSOE farà un comunicat.

El Pi mostra "tranquil·litat"

En un comunicat, El Pi ha assegurat que té "tota la tranquil·litat de fer les coses ben fetes". "Va haver-hi un problema amb l'empresa concessionària de platges per deixadesa de funcions i van haver de cercar solucions", ha indicat Suau, que ha reiterat que necessitaven posar les platges "a punt" i "solucions davant la manca de compromís de l'empresa adjudicatària".

"Aniré a donar totes les explicacions necessàries on faci falta des de la tranquil·litat de la feina ben feta i el servei als andritxols", ha conclòs. Per la seva banda, el president de la formació, Tolo Gili, ha manifestat que no fa falta "política de jutjats" i que gestionen cada ajuntament "des de l'excel·lència i la voluntat de servei".

stats