Parlament
Política 13/07/2023

Idoia Ribas (Vox): "ETA no ha acabat, de cap de les maneres"

El partit d'extrema dreta ha rebutjat una esmena del PSIB que recordava que fa 12 anys es va desfer la banda terrorista, la qual cosa ha impedit que els socialistes s'hagin sumat a un manifest

2 min
Representants dels grups parlamentaris han fet un minut de silenci perl 26è aniversari de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

PalmaVox pensa que ETA "no ha acabat, de cap de les maneres", tot i que fa 12 anys que es va desfer la banda terrorista. "Queden molts crims per resoldre, més de 300, i mentre no es resolguin la lluita contra ETA no ha acabat. Hem de continuar actius i sent conscients que el dolor de les víctimes continua. ETA continua a les institucions representades per Bildu", ha assegurat aquest dijous la portaveu de Vox en el Parlament, Idoia Ribas.

Vox i el PP han llegit un manifest en memòria del 26è aniversari de Miguel Ángel Blanco –que era aquest dimecres, no avui– per part d'ETA, al qual també s'ha sumat el diputat de Sa Unió de Formentera. S'ha llegit en nom del Parlament, ja que les tres formacions sumen 34 diputats, quatre més que la majoria absoluta.

La vicepresidenta segona de la Mesa del Parlament, Mercedes Garrido (PSIB), ha apuntat que el partit no s'ha sumat al manifest perquè Vox ha rebutjat una esmena en què es recordava que la banda terrorista es va desfer fa 12 anys. Per això, també ha criticat, així com el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, l'ús "partidista i electoralista" de les víctimes d'ETA. "Les associacions de víctimes ja han demanat en reiterades ocasions que deixin d'utilitzar el dolor per treure rèdit polític. Reclamam el mateix", ha indicat Garrido.

A més, Apesteguia ha remarcat que els ecosobiranistes no signen "cap manifest" amb Vox. "És important que aquests tipus d'actes se circumscriguin a la dinàmica institucional, i no entrin en dinàmiques partidistes i menys en campanya electoral", ha denunciat. La falta d'unanimitat ha impedit que sigui una declaració institucional. Així mateix, també s'ha fet un minut de silenci en què sí que han participat tots els grups polítics.

stats