Política 17/06/2023

Héctor Pons obté la vara municipal de Maó per segon mandat consecutiu, però governarà en minoria

Ara Maó va rebutjar aquest divendres l'acord de govern proposat pel PSOE, però ha donat suport a la investidura del batle socialista i continuaran negociant en els pròxims dies

1 min
Héctor Pons (PSOE) torna a ser batle de Maó per segon mandat consecutiu

PalmaA diferència del que ha succeït al Mercadal i Ciutadella, a Maó no hi ha hagut sorpreses. Héctor Pons (PSOE) ha obtingut la vara municipal de la capital menorquina per segon mandat consecutiu, però, a diferència del 2019, quan es van repartir les àrees de govern amb Ara Maó, en aquesta ocasió inicia la legislatura en minoria, tot i que en els pròxims dies podria canviar.

Aquest divendres la formació ecosobiranista va emetre un comunicat en què anunciava que no entraria a l'equip de govern, ja que rebutjava l'acord proposat pel PSOE. Així i tot, per facilitar un consistori progressista, ha donat suport a la candidatura de Pons. A més, continuaran negociant en els pròxims dies per arribar a un acord que satisfaci les dues parts. Els resultats de les eleccions van atorgar al PSOE (8 regidors) i Ara Maó (4) una majoria absoluta suficient, que està en els onze edils. Per part seva, PP (8) i Vox (1) hi han quedat molt per davall.

stats