Política02/04/2019

Guillem Balboa: "El 75% de descompte no pot acabar a les butxaques de les companyies aèries"

Veus Progressistes proposa una tarifa màxima per revertir els efectes de la insularitat

Ara Balears

PalmaVeus Progressistes ha presentat aquest dimarts les seves propostes per revertir els efectes de la insularitat i els seus costos per a la ciutadania illenca. En aquesta línia, el candidat al Congrés Guillem Balboa ha destacat la necessitat d'establir una tarifa màxima per als vols a la Península, a la qual es pugui aplicar el 75% del descompte de resident després.

Balboa també ha subratllat la importància de poder gestionar els aeroports i ports de les Balears, "com a línia prioritària" per influir no només en l'import de les taxes que es cobren als passatgers i així abaratir els costos dels bitllets, sinó també per garantir que una part d'aquests ingressos, a més, quedi a l'Arxipèlag.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el candidat al Govern, Miquel Ensenyat, ha assegurat que el descompte del 75% no ha aconseguit els objectius que s'esperaven en els vols d'alta ocupació, ja que les companyies han inflat els preus i els passatgers residents acaben pagant "pràcticament" el mateix que abans, així que s'ha convertit en "una subvenció per a les companyies aèries i no per als ciutadans, cosa que implica el malbaratament d'uns doblers públics que es podrien invertir millor".

Ensenyat ha plantejat, d'altra banda, que l'estat espanyol ha de demanar a la Unió Europea que el transport de mercaderies estigui subvencionat i se li apliqui l'exempció de la regla de minimis. "Eliminar aquest límit permetrà que les empreses illenques puguin exportar amb la compensació d'una part dels costos de produir aquí", ha explicat.