Política 31/05/2019

El Govern recorre contra la sentència que reconeix la carrera professional als metges interins

L'Executiu vol negociar amb els sindicats i unificar criteris davant les resolucions judicials "contradictòries"

Maria Llull
1 min
El Govern vol que la carrera professional s'apliqui de manera igualitària.

PalmaEl Govern ha recorregut contra la sentència del jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma que va donar la raó a 350 metges interins que reclamaven cobrar el mateix complement de carrera professional que els fixos. L'Executiu vol negociar amb els sindicats i unificar criteris, ja que hi ha sentències dispars que afecten la carrera professional.

Així ho ha comunicat la portaveu del Govern en funcions, Pilar Costa, després del primer Consell de Govern que s'ha fet després de les eleccions del 26-M. Costa ha subratllat que el Govern "aposta per abonar la carrera professional de manera igualitària" a tots els treballadors interins implicats, no només al sector dels metges.

"El Govern està obert a negociar i parlar per cercar una solució equitativa", ha dit Costa, qui també ha fet referència a la sentència del Suprem que reconeixia el dret a aquest complement salarial de tots els interins. A més, la portaveu també ha fet referència a sentències prèvies que havien establert que el personal interí no té dret a cobrar el mateix complement professional que els funcionaris.

A més de considerar que hi ha "un alt grau d'interinitat" entre els treballadors públics, Costa ha demanat "tranquil·litat" i ha apuntat que els interins cobren actualment "el 25% de la carrera professional".

stats