Dia de l’Orgull LGTBI
Política 26/06/2024

Crisi PP-Vox: El Govern Prohens penja la bandera LGTBI, després de la polèmica al Parlament

Amb aquesta acció, l'Executiu vol mostrar el seu compromís amb "la sensibilització i la reivindicació" dels drets de les persones d'aquest col·lectiu

ARA Balears
2 min
La façana del Consolat de Mar amb la bandera de l'Arc de Sant Martí.

PalmaEl Govern s'ha sumat a la celebració del Dia de l'orgull LGTBI, que té lloc aquest divendres 28 de juny. Per això, ha penjat la bandera de l'arc de Sant Martí a totes les seves seus i edificis, una imatge que contrasta amb la del Parlament, institució en la qual el seu president, Gabriel Le Senne (Vox), ha volgut vetar aquesta bandera encara que en la mesa del Parlament, finalment, ha guanyat l'opció de penjar-la. Le Senne va arribar fins i tot a convocar una roda de premsa urgent per acusar el PP de traïció per permetre que es col·locàs aquest símbol i a registrar un escrit sol·licitant-ne l'anul·lació; tot això no com a diputat, sinó com el president de la Cambra autonòmica, va criticar el PP en el seu moment.

Ara, en contraposició amb aquesta polèmica, el Govern de Marga Prohens, amb aquesta acció, vol mostrar el seu compromís amb "la sensibilització i la reivindicació" dels drets de les persones d'aquest col·lectiu i amb "la lluita incansable per a la construcció d'una societat més justa i igualitària". En un comunicat, el Govern ha reiterat la seva "tolerància zero" contra qualsevol delicte d'odi o discriminació per raó de gènere o identitat sexual. D'aquesta manera vol contribuir a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i erradicar l'LGTBI-fòbia a partir de la implantació de totes les mesures que siguin necessàries per garantir la igualtat i la no-discriminació. Tot això, segons expliquen, en col·laboració estreta amb les entitats del sector per a la construcció d'una societat més justa, més igualitària i més respectuosa amb els drets de les persones.

Per la seva banda, des de MÉS per Palma també han penjat aquest dimarts la bandera LGTBI al balcó del grup municipal. El regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras, ha aprofitat per criticar la covardia del PP i del batle Martínez amb relació a les polítiques LGTBI: "Durant aquesta legislatura el PP ha cedit en tot davant l'extrema i ha desmantellat les polítiques impulsades pels governs d'esquerres". "Ara –ha dit– intenta blanquejar les seves polítiques penjant la bandera de l'arc de Sant Martí del balcó de Cort, però ho fa girant l'esquena a les entitats que defensen aquests drets i que hi participaven els anys anteriors".

Segons diuen els ecosobiranistes, el PP ha eliminat tot el programa d'activitats de l'Orgull i de l'octubre Trans, que servien per sensibilitzar a favor dels drets del col·lectiu. "Ens trobam davant una rentada de cara del PP, que mira cap a un altre costat per no incomodar els seus socis ultres", expliquen. "O hem d'oblidar el seu suport a la continuïtat de l'obertament homòfob Gabriel Le Senne a la presidència del Parlament? O les recents declaracions de la portaveu municipal, Mercedes Celeste, eximint de responsabilitats l'Ajuntament davant una recent agressió LGTBI-fòbica a l'EMT?", ha plantejat. Cal destacar que tots dos han estat nominats al Dimoni Rosa per les seves declaracions.

El Dimoni Rosa és un guardó lliurat per l'associació lesbiana, gai, trans, bisexual i intersexual de les Illes Balears, Ben Amics, que castiga públicament aquella persona, entitat o institució que ha fomentat la discriminació i la LGTBI-fòbia i ha actuat contra la llibertat del col·lectiu LGTBI.

stats