Parlament
Política 13/06/2024

Vox acusa el PP de "traïció" per permetre penjar la bandera LGTBI al Parlament

El president de la Cambra, Gabriel Le Senne, assegura que el partit d'extrema dreta estudiarà accions legals contra la decisió adoptada per majoria

2 min
Gabriel Le Senne aquest matí al Parlament

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha acusat el PP de "traïció" per votar a favor de penjar la bandera dels drets LGTIB a la façana del Parlament el dia de l'Orgull. "La decepció és absoluta i estudiarem si legalment podem fer alguna cosa per frenar aquest acord", ha dit el líder de la Cambra (Vox), que considera "molt greu" que el PP hagi trencat "un acord de cavallers" perquè no es pengin símbols que no siguin "els oficials" si no s'acorda "per unanimitat". "És una traïció en tota regla per part del PP", ha criticat.

Le Senne ha fet aquestes declaracions després de convocar una roda de premsa urgent per respondre a una decisió que la mesa va tramitar ahir dimecres al migdia. El motiu és que, tot i que en "tenia ganes", no podia comparèixer sense el vist-i-plau de l'executiva estatal de Vox, que es va reunir ahir horabaixa amb el grup parlamentari de les Illes. Le Senne ha demanat al PP que "rectifiqui" perquè, a parer seu, la bandera "no representa" tota la població, sinó que és un "símbol divisiu" perquè representa "un lobby".

Fonts del grup parlamentari del PP admeten l'existència d'aquest acord verbal perquè no es pengin símbols no oficials si no s'accepten per unanimitat. No obstant això, insisteixen que la petició de col·locar la bandera LGTBI parteix d'un acord del ple del Parlament, una Proposició No de Llei que va presentar el PSIB, va tirar endavant amb els vots de l'esquerra i davant la qual el PP es va abstenir "justament per aquest acord a la mesa". De fet, el PP es va abstenir després de presentar una esmena defensant que s'aplicàs el "mateix criteri" per a tots els símbols, i que calgués la "unanimitat" de la mesa per penjar-los, una esmena que va ser tombada. Tot i això, davant el fet que la iniciativa obtingués el suport de la majoria de la Cambra, el PP considera que "no es pot invalidar a la mesa un acord del ple" i "s'ha de respectar": "No es pot fer altra cosa que votar-hi a favor".

stats