Política 07/06/2022

El Govern preveu revisar "properament" els preus de cases de protecció oficial privades

El Pi ha advertit aquest dimarts en el ple del Parlament que "els preus de l'habitatge han pujat un 45% i els sous, un 7%"

ARA Balears
1 min
Habitatges de Palma.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha assegurat aquest dimarts que el Govern balear té intenció de revisar "properament" els preus d'habitatges de protecció oficial de caràcter privat, atès que estan "molt desfasats". Així ha contestat Marí a una de les qüestions plantejades per la diputada d'El Pi Lina Pons, qui ha advertit que "els preus de l'habitatge han pujat un 45% i els sous, un 7%.

En aquest sentit, el conseller ha defensat les mesures del Govern en aquesta matèria, com ara la Llei d'habitatge, que permet intervenir en cases buides o la construcció de més habitatges de protecció oficial. Així i tot, ha assegurat que comparteix la "preocupació" d'El Pi davant aquestes dades.

Marí ha assenyalat que aquesta situació es deriva d'una població que creix a les Balears, l'arribada de treballadors per a la temporada i l'augment del turisme residencial que "pressiona" el mercat". Per això, ha advertit que les polítiques d'habitatges necessiten continuïtat i no "una aturada política".

Manca de funcionaris

Per altra banda, Marí ha contestat a la pregunta del diputat del Partit Popular José Luis Camps, qui ha plantejat que els funcionaris de l'Estat tinguin "un accés a l'habitatge". "No arreglen res", ha denunciat Camps, qui ha considerat que les polítiques del Govern són "un pou sense fons".

Davant això, el conseller ha defensat que el parc d'habitatges de les Balears és "escàs" perquè no s'han fet "polítiques continuistes" en aquesta matèria. A més, ha recordat que el Govern ja s'ha reunit amb els sindicats dels treballadors públics per traslladar diverses peticions a Madrid que permetin fidelitzar els funcionaris de les Illes.

stats