Consell de Govern
Política 14/07/2023

El Govern ha nomenat menys de la meitat de les direccions generals

El portaveu de l'Executiu no concreta una data per fer efectiva l'eliminació de l'impost de successions i donacions, però anuncia que serà "imminent", abans que acabi el juliol

2 min
El portaveu del Govern, Antoni Costa, aquest divendres

PalmaDues setmanes després que el PP s'asseguràs l'abstenció de Vox per investir Marga Prohens presidenta del Govern, l'Executiu només ha nomenat 16 de les 41 persones que hauran d'ocupar les direccions generals de l'organigrama. "Hem començat a treballar aquesta mateixa setmana, estam en un temps relativament normal, no podem dir que existeixin dificultats ni que ens estiguem retardant", ha assegurat el portaveu del Govern, Antoni Costa. Hi ha tres conselleries que a hores d'ara no tenen directors generals assignats: la d'Economia, Hisenda i Innovació; la de Famílies i Afers Socials, i la Conselleria de la Mar i Cicle de l'Aigua.

El nomenament de càrrecs ha estat l'única mesura presa en el Consell de Govern d'aquest divendres, i Costa ha volgut destacar el cas de la Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, per "les crítiques que s'han fet en les darreres setmanes" davant l'acord amb Vox. Així i tot, al Consell de Mallorca, on governen en coalició, l'extrema dreta ha posat al capdavant de Medi Ambient un negacionista del canvi climàtic.

Així, els nomenaments són:

Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia

Ingrid Liliana de la Fuente serà la directora general d'Indústria i Polígons Industrials; Catalina Teresa Cabrer, de Treball i Salut Laboral, i Diego Viu, d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic.

Conselleria de Salut

Antònia Elena Esteban serà la directora general de Salut Pública; Vicenç Juan, de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, i Juan Simonet, de Prestacions, Farmàcia i Consum.

Conselleria d'Educació

Salvador Ruiz serà el director general de Personal Docent i Rafel Maura, d'FP i Formació Permanent del Professorat.

Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

María Lorena del Valle serà la directora general de Mobilitat; María Paz Andrade, de Coordinació i Harmonització Urbanística, i Laura Colom, de Territori i Paisatge.

Conselleria de Turisme, Cultura i Esports

Joan Antoni Ramonell serà el director general d'Esports. Aquesta Conselleria serà l'única que tindrà una secretaria autonòmica (de Cultura i Esports).

Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural

Antoni Maria Grau serà el director general de Pesca; Ana Torres, de Medi Natural i Gestió Forestal, i Joan Llabrés, de Qualitat Agroalimentària i Producte Local.

Eliminació de l'impost de successions

Un dels grans compromisos electorals de Marga Prohens va ser l'eliminació de l'impost de successions i donacions com a primera mesura del nou Govern. En el debat d'investidura es va anunciar que seria en aquest mateix mes de juliol, però encara haurà d'esperar, ja que en el Consell de Govern d'aquest divendres no s'hi ha donat llum verda. "El compromís es complirà, la mesura es farà de manera imminent", ha destacat Costa. Encara queden dos consells de Govern aquest mes, així que s'espera que sigui la setmana que ve o la següent.

A més, el portaveu de l'Executiu també ha apuntat que la Conselleria d'Habitatge i Mobilitat ja ha començat a treballar en el decret d'emergència habitacional, que Prohens vol tenir enllestit abans de final d'any. Costa ha assenyalat que algunes mesures fiscals que anirien incloses en el decret podrien aprovar-se de manera "més immediata".

stats