Política 25/06/2020

El Govern haurà invertit en dues legislatures 24,2 milions d'euros en els ports menorquins

Finalitza la primera fase de la reforma integral del port de Fornells

Ivan Martin
1 min
Les obres de millora permeten gaudir d'un espai únic per a residents i visitants.

Es MercadalEl Govern balear invertirà un total de 24,2 milions d'euros en la millora de les diferents infraestructures marítimes de Menorca. En concret, es tracta de la xifra que es desprèn del pla d'inversions de l'Executiu des de la passada legislatura fins al final de l'actual. Així ho ha anunciat el conseller balear de Mobilitat i Territori, Marc Pons, durant la visita al port de Fornells.

Pons ha destacat la importància de la reforma integral per a Fornells, així com la millora que suposarà per a les instal·lacions situades a primera línia de la mar. "L'anterior legislatura vàrem iniciar un ambiciós pla d'inversions i aquest té continuïtat. Entre el port de Fornells i els dos de Ciutadella, quan finalitzi l'actual mandat, haurem invertit 24,2 milions d'euros", ha assenyalat.

La inversió a Fornells s'eleva a 7,5 milions d'euros, però el cost de l'execució de la primera fase és de 965.804 euros. D'altra banda, Pons ha destacat la coordinació entre administracions que han fet possible la millora substancial de les prestacions del port forneller. "S'ha treballat estretament amb l'Ajuntament del Mercadal per obtenir un consens. Aquest projecte trenca amb la històrica manca d'inversions que des de sempre ha patit Fornells. No només millorarà la imatge del port, sinó també els seus serveis", ha remarcat.

Finalment, el conseller ha deixat clar que aquest projecte no es veurà afectat per la reprogramació del Govern balear, que té com a finalitat prioritzar actuacions per aconseguir fons i combatre els efectes socials i econòmics de la crisi sanitària causada pel covid-19.

stats