Política 21/09/2020

El Govern aprova la designació de Francesc Antich com a nou president de l'Autoritat Portuària

L'acord es comunicarà al Ministeri de Transports i Mobilitat, que haurà de ratificar el nomenament

Ara Balears
1 min
L'expresident del Govern Francesc Antich en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, designar l'expresident de l'Executiu, designar Francesc Antich, president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB). Aquest acord, ha assenyalat el Govern, es comunicarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i a l'ens públic estatal Ports de l'Estat. Posteriorment es farà oficial amb la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al Butlletí Oficial de l'Estat.

La Llei de ports de l’Estat i de la marina mercant estableix que el president de l’Autoritat Portuària és designat i separat per l’òrgan competent de la comunitat autònoma o de les ciutats de Ceuta i Melilla d’entre persones de reconeguda competència professional i idoneïtat, segons ha explicat l'Executiu.

D'aquesta manera, Antich agafarà el relleu de Gual de Torrella al capdavant de l'APB. Gual de Torrella va ser detingut el 24 de juliol per la implicació en un presumpte cas de corrupció en aquesta entitat. El Govern d'Armengol va decidir apartar el ja expresident de l'APB de les seves funcions després que Gual de Torrella posàs el càrrec a disposició del Govern i l'Executiu acceptàs aquesta disposició.

La destitució de Gual de Torrella es va fer efectiva dia 3 de setembre, una vegada el BOE va publicar la mesura presa pel Govern el 7 d'agost, quan va fer oficial la destitució de Gual de Torrella al capdavant d'aquesta entitat. Cal recordar que la investigació a l'expresident de l'APB està relacionada amb una suposada adjudicació de permisos d'amarrament a Menorca i unes licitacions de contractes públics denunciats.

stats