Política 12/05/2022

El Govern destinarà 350.000 euros a millorar l'accés a Internet de 1.500 famílies vulnerables

Un total de 21,6 milions d'euros s'utilitzaran per a la digitalització, la millora de les telecomunicacions i la modernització dels serveis públics

ARA Balears
2 min
El director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company

PalmaLa Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern balear llançarà, abans de finalitzar l'any, una convocatòria d'ajudes directes, dotada amb 352.187 euros, amb la qual s'espera millorar la connexió a Internet d'unes 1.500 famílies en situació de vulnerabilitat. Així ho han comunicat, en roda de premsa, el conseller de Fons Europeus, Miquel Company, i el director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca, els quals han presentat les inversions en matèria de digitalització, millora de telecomunicacions i modernització de serveis públics amb càrrec al programa Next Generation.

Aquests "bons digitals", segons ha explicat Company, permetran a les famílies contractar nous serveis de connexió a banda ampla o incrementar la velocitat dels serveis que ja tinguin contractats. "El programa d'emissió de bons digitals per a col·lectius vulnerables permetrà avançar en la reducció de la bretxa digital, ja que les famílies amb recursos econòmics limitats podran demanar de forma molt senzilla, directament als operadors de telecomunicacions, una ajuda de 20 euros al mes durant un període d'un any", ha detallat el conseller.

21,6 milions per a digitalització i modernització

Aquests "bons digitals" formen part del conjunt de nou actuacions que el Govern preveu posar en marxa en matèria de digitalització i modernització amb càrrec al Pla estatal de recuperació, transformació i resiliència, que sumen 21,6 milions d'euros. D'aquesta quantitat, es destinaran també 1.696.200 euros a subvencions per a les comunitats de propietaris d'edificis residencials construïts abans de l'any 2000. Podran demanar així ajudes de fins a 16.600 euros per dur a terme projectes d'instal·lació o modernització de les infraestructures comunitàries de telecomunicacions (ICT). S'espera poder atendre fins a 288 sol·licituds.

Ramon Roca ha aclarit que les actuacions han de ser de l'interès de comunitats de veïns, com per exemple comunitats que encara no tinguin unificada la capçalera de televisió i, per tant, disposin de diferents antenes a la teulada o la façana, o també que vulguin amagar el cablatge de telecomunicacions. "Estam treballant amb els representants de col·lectius implicats en l'execució d'aquests treballs, com instal·ladors d'antenes o administradors de finques, per simplificar el procés de sol·licitud de manera que les comunitats de veïns puguin delegar-ne la gestió i es faciliti d'aquesta manera l'accés", ha afegit Roca.

D'altra banda, es preveuen 3,7 milions d'euros per a actuacions de millora de la connectivitat i dels serveis interns de telecomunicacions d'uns 240 edificis públics -hospitals, centres de salut, educatius o assistencials-, així com iniciatives per reforçar la connectivitat de polígons industrials i centres logístics, amb un import d'1,7 milions. Finalment, s'han planificat actuacions, per valor de 14,3 milions, orientades a modernitzar els serveis de l'Administració de la Comunitat Autònoma amb la finalitat de millorar la qualitat, accessibilitat i agilitat de l'activitat administrativa.

stats