Política 10/05/2021

El Govern destina dos milions d'euros a una línia d'ajudes per a la modernització del sector industrial

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu del Consell de Govern.

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat una inversió de dos milions d'euros per a finançar l'any 2021 la convocatòria d'ajudes destinades a promoure actuacions d'inversió per a la modernització de l'estructura productiva de l'activitat industrial. Segons ha informat Europa Press, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha explicat que aquesta convocatòria d'ajudes anirà destinada a fomentar la modernització dels sistemes de gestió i els sistemes productius mitjançant l'adquisició d'actius fixos i inversions immaterials associades al procés industrial.

Yllanes ha explicat que l'objectiu és acompanyar les empreses i els autònoms dels sectors industrials en la millora de la producció i fomentar el creixement industrial. A més, ha afegit que la convocatòria, que s'ha desenvolupat en consens amb el Consell de la Indústria, persegueix la creació de llocs de treball de qualitat i desestacionalitzats i intenta respondre a les necessitats del sector industrial, després que l'any passat es registrassin 260 sol·licituds d'una línia d'ajudes a la modernització industrial.

Per complir amb aquest objectiu, s'obriran dues línies diferents: per una part hi haurà la millora tecnològica del procés productiu (maquinària, logística, gestió d'estocs) i per l'altra, l'adquisició de nous coneixements involucrats en el procés productiu (prototips, projectes d'innovació industrial, consultoria).

Aquestes ajudes les podran demanar les persones físiques o jurídiques que estiguin relacionades amb l'activitat industrial i una de les novetats és que l'import màxim de la subvenció serà de 20.000 euros. Aquesta convocatòria es complementarà amb dues línies més: una que anirà destinada a la promoció i la implantació de la digitalització de les empreses industrials, per un import d'un milió d'euros; i una altra, dotada amb un milió d'euros, per a la implantació de projectes industrials.

stats