Ajudes
Política 01/04/2023

El Govern destina 640.000 euros a ajudes per potenciar la creació artística i la recerca cultural

Totes les persones majors de 18 anys que desenvolupen la seva activitat professional en l'àmbit cultural poden sol·licitar-les

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), ha presentat aquest dissabte la nova convocatòria de les ajudes a la creació artística i la investigació per valor de 640.000 euros. Segons ha detallat el Govern a través d'un comunicat, del total d'aquesta partida pressupostària 490.000 euros es destinaran a la creació artística i 150.000 euros, a la recerca cultural.

Pel que fa a la creació artística, l'Executiu illenc ha repartit en diferents línies les ajudes. D'aquesta manera, es duran a terme diferents convocatòries per als sectors de les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual de les Illes Balears.

En el cas de la recerca cultural, han detallat que la finalitat d'aquestes ajudes és incentivar la recerca i la investigació en l'àmbit de les humanitats i de la cultura per a la preparació i redacció de treballs d'investigació, projectes culturals i de gestió cultural relacionats amb pràctiques artístiques o assajos històrics i literaris, entre d'altres.

D'aquesta manera, el Govern ha explicat en l'anunci de la convocatòria de les ajudes que en poden ser beneficiàries totes les persones físiques majors de 18 anys que desenvolupen la seva activitat professional en l'àmbit cultural, i també els col·lectius d'investigadors, estudiosos o creadors constituïts com a persona jurídica o comunitat de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs vinculats a la investigació i a l'activitat professional en l'àmbit de la cultura i que estiguin establertes a la comunitat autònoma de les Illes Balears amb almenys dos anys d'antiguitat o que acreditin que el 50% dels contractes laborals o serveis contractats s'han fet en el darrer any a l'Arxipèlag o que hi desenvolupen més del 50% de la seva activitat.

En aquest sentit, han detallat que cada sol·licitant únicament podrà presentar una sol·licitud per a un projecte. Si un beneficiari ja ha obtingut una subvenció per part de l'IEB d'una altra convocatòria de subvencions per donar suport a projectes d'investigació d'humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears, no s'hi podrà presentar fins passades dues convocatòries.

El projecte, que serà valorat per una comissió de valoració de professionals de prestigi, pot aconseguir un màxim de 80 punts, mentre que la trajectòria, un màxim de 20. No obstant això, per accedir a l'ajuda cal tenir una puntuació mínima de 50 punts en relació amb la valoració del projecte

stats