Parlament
Política 13/12/2022

El Govern defensa la reforma del Codi Penal i acusa el PP d'"enfangar la convivència"

"La política serveix per dialogar, no per confrontar una part d'Espanya amb una altra", justifica la consellera Mercedes Garrido

2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, aquest dimarts

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha justificat aquest dimarts en la sessió de control al Govern la reforma del Codi Penal, impulsada pel cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. La reforma recull l'eliminació del delicte de sedició o el retocament del delicte de malversació, negociat entre el PSOE i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). "El que feim és ajudar la convivència, que no hi hagi enfrontament entre espanyols", ha afirmat Garrido, al mateix temps que ha acusat el PP "d'enfangar la convivència".

La consellera ha replicat una pregunta feta pel diputat del PP, Antoni Fuster, que exigia una valoració des del Govern de les modificacions que tiraran endavant previsiblement abans que acabi l'any. Fuster, com va fer aquest dilluns el portaveu parlamentari popular, Antoni Costa, ha criticat que "l'única explicació" és que Sánchez "continuï uns mesos més a la Moncloa". "Aquí no hi caben ni mitges tintes ni posicions ambigües, només fermesa i sentit d'Estat", ha destacat Fuster.

Garrido ha reiterat les crítiques que va fer la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, amb referència al fet que el PP porti temes d'àmbit estatal als parlaments autonòmics. "La competència exclusiva sobre legislació estatal la té l'Estat, no aquest Parlament. Entram de nou dins una sessió de control que no té res a veure amb la sessió de control, sinó amb el que li dicten des de Madrid", ha subratllat.

Fuster ha posat en relleu que "diversos barons socialistes" s'han posicionat en contra de la reforma del Codi Penal, principalment el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, i el president d'Aragó, Javier Lambán. "Demanam que aixequin la veu davant Sánchez", ha reclamat el diputat popular. Garrido ha aprofitat per recordar que el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 es va produir amb un govern del PP. "Al PP li varen fer un referèndum amb el Codi Penal que defensen", ha incidit. "La política existeix per dialogar, no per enfangar la vida ni la convivència, no per confrontar una part d'Espanya amb una altra, com fa el PP des de sempre", ha afegit.

stats