Política 27/11/2020

El govern espanyol i l'Ajuntament de Maó invertiran 400.000 euros a rehabilitar part de l'illa del Rei

El Ministeri en finançarà el 75%, mentre que el Consistori n'assumirà el 25% restant

Ivan Martín
2 min
L'illa del Rei es convertirà en el futur en un referent cultural i artístic.

MaóEl Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit una subvenció de 292.000 euros del programa de Conservació del patrimoni històric espanyol, de l'1,5% cultural, per a la rehabilitació d'una part de l'antic hospital de l'illa del Rei del port de Maó. Aquesta quantitat correspon al 75% del projecte; la resta, uns 97.652 euros, seran finançats per l'Ajuntament de Maó. La resolució estableix un període màxim de sis mesos per a l'inici de l'execució de les obres, que han de ser licitades pel Consistori.

D'aquesta manera, el Ministeri ha aprovat la sol·licitud de l'Ajuntament de Maó per optar al finançament del 75% del projecte, que permetrà rehabilitar la coberta i les façanes de l'ala sud de l'edifici de l'antic hospital de l'illa del Rei. Des de la fundació Hospital Illa del Rei, Luis Alejandre s'ha mostrat "satisfet" i recorda que esperaven un ajut que ocasionarà que l'espai sigui en el futur un referent públic per a tots els menorquins. "Després de tres anys de treball conjunt i molts tràmits burocràtics, ara obtenim els fruits i podrem consolidar l'edifici, tot i que els petits detalls no entraran en el projecte d'execució", ha apuntat.

Per la seva banda, el batle de Maó, Hèctor Pons, emfatitza: "Recuperarem un dels edificis amb més valor històric, cultural i arquitectònic del municipi". En aquest sentit, Pons explica que també avança a bon ritme el projecte del centre d'interpretació del port de Maó en aquest edifici de l'illa del Rei, que gaudirà de diverses sales històriques, dividides entre les diferents nacionalitats que han tingut relació directa amb el port de la ciutat.

El batle ha deixat clar que aquesta acció complementarà l'aposta de la galeria Hauser & Wirth per crear un centre d'art. "Entre tots convertirem l'illa del Rei i el port de Maó en el referent turístic, cultural i artístic més important de Menorca", ha afirmat.

stats