Parlament
Política 02/08/2022

Gómez reconeix l'"error" de Fuster, però diu que no volia "influir" en l'oposició de la filla

La consellera assegura que els tribunals dels processos de selecció són sobirans

2 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, abans de la compareixença.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assegurat que l'actuació de l'actual exdirector de l'IB-Salut, Juli Fuster, va ser un "error administratiu" i no va voler "influir" en el procés d'oposició al qual s'havia presentat la seva filla, ha dit durant la compareixença d'aquest dimarts a la Comissió de Salut del Parlament.

Gómez ha assegurat que el procés d'oposició és garantista i que "no hi ha cap mà negra" que hi volgués intervenir. Recalca que des del 2015 s'han fet 70 convocatòries, les quals tenen "nombrosos processos" i que "solen ser anys de tràmits on intervenen diferents òrgans", així com que hi ha molts expedients per firmar diàriament. També, ha destacat la sobirania que tenen els tribunals, formats per professionals de renom del sector sanitari. Pel que fa a l'actuació de Fuster, ha dit que ell "firmava resolucions sense qüestionar" la tasca dels professionals, i es limitava a "ratificar". Així i tot, ha confirmat que la seva firma no modificava el fet que la seva filla obtingués una plaça.

La majoria de grups parlamentaris han demanat per aquest "error administratiu", per saber si ja s'han posat en marxa mesures per solucionar-lo i que no es torni a repetir. Així i tot, la portaveu del grup parlamentari Ciutadans, Patrícia Guasp, ha criticat que es continuï justificant aquest "error administratiu", perquè considera que "no és un error administratiu perquè no hi falta una firma", sinó que és la mateixa firma la que "sobra". Gómez ha recordat que Fuster va dimitir quan va ser conscient que "no hauria d'haver firmat el que va firmar", i, per això, ha assegurat que no cercarà "més culpables".

Així i tot, el PP ha demanat la dimissió de la consellera, o el cessament per part de la presidenta del Govern, Francina Armengol; el parlamentari Sergio Rodríguez, de Vox Actúa Balears, s'ha sumat a aquesta petició. En aquest sentit, acusen de donar una "versió inversemblant", ha concretat el parlamentari del PP, Toni Costa.

La consellera ha recordat que la resolució de la sentència del TSJIB "no resol" que Fuster pogués afavorir la seva filla, sinó que és una puntualització que es fa en els fonaments de dret. La resolució del tribunal es va fer a partir d'un recurs d'alçada presentat per un altre opositor, el qual hauria estat exclòs per haver signat un examen quan hauria d'haver estat anònim.

stats