Política 27/07/2022

Gómez compareixerà la setmana que ve al Parlament per la dimissió de Juli Fuster

El PSIB ha anticipat el seu vot favorable a la reunió de la diputació permanent que es farà aquest divendres

2 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la Comissió de Salut.

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, que aquest dimecres ha comparegut al Parlament per retre comptes sobre la campanya de vacunació contra el covid, especialment pels càrrecs públics es varen vacunar el primer dia de la campanya el desembre de 2020, tornarà a comparèixer la setmana que ve per donar explicacions sobre el cas que ha acabat amb la dimissió del que ja és exdirector general de l'IB-Salut, Juli Fuster.

Després de conèixer-se el passat divendres, a través d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia, que Fuster va intervenir en un procés de selecció en què participava la seva filla, quan per obligacions legals se n'havia d'abstenir, el PP i després El Pi van reclamar la compareixença urgent de Gómez. Els dos partits volen aclarir el grau de coneixement tant de la consellera com de la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre aquesta qüestió, i no descarten demanar més responsabilitats.

El PSIB ha avançat aquest dimecres el seu vot favorable a la compareixença, que es decidirà divendres vinent amb la reunió de la diputació permanent, que integra tots els grups parlamentaris. Amb els vots del PSIB i els de l'oposició, a falta de saber la decisió de la resta de partits del Pacte, es dona per fet que es produirà.

"Gómez no atura de batre rècords, la setmana que ve serà la 23a vegada que dona explicacions en el Parlament, cosa que facilita la tasca de fiscalització de l'oposició", ha destacat la portaveu parlamentària adjunta socialista, Silvia Cano, en la roda de premsa posterior a la junta de portaveu. "Lamentam que el PP vulgui fer llenya de l'arbre caigut", ha afegit.

Des del PP han criticat que el Govern "ha mentit" en les seves explicacions donades fins ara, que sostenen que no es tenia coneixement del procés judicial que ha acabat amb la dimissió de Fuster. "El Govern coneixia des de fa dos anys el procés judicial, l'agost de 2020 al BOIB es publiquen evidències que el procediment estava en marxa", ha afirmat el portaveu parlamentari popular, Antoni Costa.

stats