Política 12/11/2018

El GOB celebra l'"interès" de la ministra Ribera per la situació energètica de Menorca

Miquel Camps recorda que la titular de Transició Energètica s'ha declarat a favor de potenciar la producció d'energies renovables

Iván Martín
1 min
El líder de l'entitat ecologista veu amb bons ulls el seguiment a la problemàtica energètica que fa la Ministra Ribera.

MaóEl responsable de l'Ordenació del Territori del GOB Menorca, Miquel Camps, ha assegurat que "gràcies" a l'apagada elèctrica que va deixar sense llum mitja illa durant 56 hores, "els ciutadans participen en un debat obert sobre la necessitat d'impulsar un canvi del model energètic, i d'apostar clarament per les energies renovables". Aquesta és una de les conclusions extretes per Camps.

D'altra banda, l'ecologista ha destacat l'"interès" que ha despertat la problemàtica que pateix Menorca en la mateixa Ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera, que dissabte visità l'illa. En aquest sentit, Miquel Camps creu que "el seu viatge i el seguiment de l'apagada que ha fet posa de manifest el seu compromís de resoldre la situació de debilitat energètica a Menorca, a més de tractar-se d'una persona amb un clar perfil favorable a la producció d'energies renovables".

Camps ha deixat clar que la voluntat és encapçalar el canvi de model energètic, tot i que "hem de ser conscients que encara depenem de les fòssils". En qualsevol cas, el responsable de l'Ordenació del Territori del GOB considera que "la producció procedent de la central tèrmica de Maó és més contaminant i costosa que la renovable, però el repte és que la que arribi d'aquesta infraestructura sigui en un futur un suport alternatiu a l'autosuficiència".

stats