Política 30/05/2019

El GOB Menorca creu que la reedició del Pacte al Consell és "positiva" per a les renovables

Miquel Camps ha recordat el rebuig a aquest pla que va promoure la candidata del PP, Coia Sugrañes

Ivan Martín
1 min
Miquel Camps ha fet balanç dels resultats electorals que no representaran canvis a les polítiques relacionades amb el Medi Ambient.

MaóEl GOB Menorca ha valorat els resultats electorals de diumenge passat, un desenllaç que no representa importants canvis a les administracions públiques de l'illa, segons el responsable de l'entitat ecologista. Miquel Camps explica que "no esperam variacions en les polítiques relacionades amb el medi ambient. Hi haurà continuïtat". De tota manera, el triomf de les forces d'esquerres garanteix la posada en marxa del Pla de Descarbonització 2030, un full de ruta criticat durament pel Partit Popular durant la campanya electoral.

De fet, Miquel Camps ha recordat aquest episodi i s'ha felicitat pel suport rebut a les urnes per la societat menorquina. El responsable de l'Ordenació Territorial del GOB Menorca ha lamentat el rebuig a aquest pla que va promoure la candidata del PP al Consell, Coia Sugrañes. En aquest sentit, Camps explica que "els darrers dies de campanya van ser intensos amb una ofensiva del PP contra la implantació de les energies renovables a Menorca. Afortunadament, s'ha constatat que aquest posicionament no té recorregut, i els ciutadans estan conscienciats de la seva importància per eliminar les emissions contaminants".

A més, un altre tema en què ha sortit reforçat l'equip de govern del Consell de Menorca és la reforma de la carretera general. Segons Miquel Camps, "els resultats posen de manifest que els ciutadans volen per a la xarxa viària un model com l'existent en el tram Ferreries-Ciutadella. La gent en va veure l'execució i el resultat, l'ha provat i vol que aquest es traslladi a la resta de la carretera". El líder ecologista reconeix que el futur dels ponts a Rafal Rubí i l'Argentina "havia d'haver quedat resolt durant l'anterior mandat", i s'ha marcat com a objectiu per als pròxims quatre anys "iniciar les obres dels tram Maó-Alaior i Alaior-Ferreries".

stats