Política 15/07/2019

El GOB Menorca demana que els fons de l'impost del turisme es destinin al medi ambient

Són partidaris de prioritzar la recuperació i construcció de grans aljubs municipals

Iván Martín
2 min
Els aljubs són una prioritat pel GOB i donar solució a la problemàtica de l'aigua que pateix Menorca.

MaóEl GOB Menorca insisteix en la necessitat de reorientar la destinació dels fons procedents de la recaptació de l’impost del turisme sostenible. Reivindiquen que s’haurien d’emprar per finançar iniciatives relacionades amb la millora dels recursos hídrics, espais naturals, paisatge i territori. Els ecologistes s’han mostrat preocupats per la manca d’un debat a fons i consideren que hi ha un perill real de prioritzar la compra d’edificis i eliminar així les dificultats que solen tenir les administracions públiques per executar projectes.

L’entitat proteccionista és partidària de prioritzar la recuperació i construcció de grans aljubs municipals per a la recollida de pluvials, a més de millorar substancialment la qualitat de les aigües depurades. El GOB aposta per la creació d’una xarxa de fonts amb aigua potable, impulsar programes permanents de detecció de fugides i aplicar una vigilància efectiva sobre les grans extraccions.

En espais naturals, es consideren bàsiques la conservació i les actuacions integrades al camí de Cavalls per evitar erosions i dispersions de gent a zones fràgils. En aquest sentit, els ecologistes són partidaris d’impulsar la reutilització de l’aigua depurada de la nova estació d’Addaia per poder abastir l’Albufera del Grau, que pateix una considerable baixada d’aigua dolça. També aposten per incrementar la dotació de vigilància per les actuacions a la mar.

D’altra banda, el GOB recorda la rellevància de desclassificar territoris en perill de ser construïts quan tenen drets adquirits i limiten amb sòl protegit, o es tracta de zones en primera línia del litoral. L’increment substancial de l’oferta de transport públic per fer baixar el transport privat o un pla de paisatge que afronti tots els despreniments dels camins de Menorca són altres propostes que els ecologistes posen damunt la taula.

stats