Política 06/02/2022

Gloria Santiago: "A les Balears, gràcies a Podem, s'ensenyarà Memòria Democràtica a les escoles"

La diputada del partit lila ha participat aquest cap de setmana en la VI Marxa en record de la Desbandá

ARA Balears
1 min
La vicepresidenta del Parlament i diputada d'Unides Podem, Gloria Santiago.

PalmaLa vicepresidenta del Parlament i diputada d'Unides Podem, Gloria Santiago, ha explicat aquest diumenge a Màlaga que "a les Balears, gràcies a Podem, s'ensenyarà Memòria Democràtica a les escoles per no repetir episodis tan cruents de la història com ho va ser la Desbandá". Segons ha informat el partit en nota de premsa, Santiago ha participat aquest cap de setmana en la VI Marxa en record de la Desbandá.

Santiago ha recordat les víctimes i ha considerat "vergonyós que el creuer Baleares, que va participar en aquest violent episodi, tingui un carrer dedicat a Madrid, gràcies al PP i Vox, també a Andalusia, gràcies als governs on la ultradreta té presència". Per la vicepresidenta del Parlament, "és un deure de tots treballar perquè es mantingui viu el record d'episodis com aquest i perquè no es tornin a repetir mai".

"La Llei d'educació de les Balears integrarà la Memòria Democràtica en el currículum escolar gràcies a una esmena que va presentar Podem i a la qual la resta de partits del Pacte es van sumar, i gràcies també a la insistència i el treball de les associacions memorialistes, a les quals vull expressar tot el meu afecte i agraïment per mantenir viu el record i la dignitat de milers de persones", ha explicat Santiago.

D'altra banda, la diputada de Podem ha recordat que "avui és un dia de memòria, per no oblidar els horrors de la guerra més cruenta de la història recent d'Espanya". A més, ha afegit que "el creuer Baleares no representa, ni ho farà mai, les Balears, que és territori acollidor, que camina amb determinació cap a la justícia social".

stats