Política 07/05/2022

Armengol: “Tornarem a guanyar les eleccions el 2023"

La secretària general dels socialistes ha defensat la llei turística en el Consell Polític del PSIB-PSOE

ARA Balears
2 min
Dirigents del Partis Socialista.

PalmaEl PSIB-PSOE ha reunit avui per primera vegada en l’actual mandat i de manera presencial el Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos. La secretària general del partit, Francina Armengol, l'ha dirigit. Els membres del Consell Polític han aprovat aquest dissabte la composició de la mesa de l’òrgan, que presidirà Vicenç Thomàs.

La socialista, i presidenta del Govern balear, ha aprofitat la seva intervenció per defensar el PSIB-PSOE com el partit “de l’equilibri, el que dona estabilitat real a la gent de les Illes, el que té un projecte clar, el que sap cap on vol anar i l’únic que sap molt bé quan hi ha de ser i què ha de fer quan la gent pateix”. Així, ha manifestat: "Tornarem a guanyar les eleccions el 2023".

A més, ha insistit que "les dades" parlen totes soles, amb referència a les de l'atur i l'ocupació d'aquest mes d’abril. “En un moment d’inestabilitat, amb una crisi sanitària i una guerra a Europa, no hem dubtat d’on havíem de ser: traçant el major escut social traçat mai”, ha recordat Armengol, i ha atribuït l'èxit als socialistes.

Respecte d’això, Armengol ha censurat el fet que “la dreta ha fet creure que gestiona millor l’economia", un mantra que el seu Govern ha "desmuntat, perquè tenim les millors xifres d’ocupació perquè fa set anys que estam governant”.

A més a més, la secretària general ha criticat que l’única proposta del PP sigui abaixar impostos, en qualsevol circumstància. “Ja està bé, s’han de dir com són les coses”, ha dit Armengol. “Des de l’oposició diuen que abaixaran els impostos, però quan governen els apugen tots i lleven totes les deduccions fiscals, excepte una: per a assegurances privades”.

Llei turística  

Durant el seu parlament, Armengol també s’ha referit a la nova llei turística de les Balears, i ha assegurat que l'objectiu és “garantir el creixement econòmic per a tothom”. Per això és important prendre el que ella ha anomenat “decisions valentes”.

 “Volem revalorar les places turístiques perquè siguin de qualitat i donin més rendibilitat, perquè volem continuar vivint del turisme i que els nostres fills i els nostres nets tinguin una feina digna”, ha detallat. Així mateix, s’ha demanat “quin turisme vol la dreta”, perquè amb les esmenes presentades a la llei turística “només volen incentivar el turisme d’excessos”.

Aquestes no han estat les úniques paraules que Armengol ha dedicat a la dreta i extrema dreta: el PP i Vox. Amb referència a l’alternativa de govern, ha recordat que “els drets i les oportunitats no es regalen, sinó que es lluiten cada dia i es defensen cada dia, a cada racó”, i ha posat d’exemple el que està passant als Estats Units amb el dret a l’avortament: “Volen fer-nos tornar enrere i no ho permetrem”, hi ha insistit.

stats