Política 29/04/2022

Francina Armengol agraeix la cessió de sòl municipal per construir habitatge públic

Iván Martín
1 min
La batlessa Antònia Camps i la presidenta Francina Armengol col·locant la primera pedra.

MAÓLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha agraït aquest divendres a Menorca la cessió de sòl municipal per construir habitatges de protecció oficial. Armengol ha fet aquestes declaracions després de participar en l'acte de col·locació de la primera pedra de la nova promoció de nou pisos al poble es Migjorn: "Sense implicació municipal, no seria possible afrontar el repte que tenim al davant", ha dit. I ha afegit: "Cal destacar tots els ajuntaments que col·laboren amb el Govern per l'esforç que fan cedint sòl, i més en municipis com es Migjorn".

D'altra banda, Armengol ha emfatitzat les polítiques en matèria d'habitatge que s'estan executant des de fa anys a l'Executiu balear, i ha reiterat la prioritat que suposa incentivar polítiques encaminades a aquesta finalitat: "Ho hem demostrat amb fets, amb un pressupost com mai i una llei d'habitatge que suposa una fita important per definir com actuar davant el repte de facilitar l'accés a l'habitatge".

La presidenta considera l'habitatge com un bé social i ha deixat clar que, mentre la Comunitat no disposi d'un parc públic d'habitatges ampli, no s'aconseguirà reduir el preu del mercat. Finalment, ha recordat que el Govern ha construït a l'illa des de l'inici de la legislatura un total de 388 habitatges, la qual cosa representa un 65% d'augment del parc públic. "Hem eliminat l'estigma sobre aquelles persones que vivien en un pis de protecció oficial mitjançant una construcció basada en l'excel·lència arquitectònica, d'habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica", ha subratllat.

stats