Política16/11/2016

Jorge Fernández Díaz acabarà cobrant més de 6.000 euros mensuals com a president d'una comissió

Com que segueix sent diputat no té dret a cobrar els dos anys de sou com a exministre

Ara

BarcelonaL'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ha trobat la manera de cobrar els 1.431 euros mensuals extres com a president d'una comissió del Congrés. Després de la negativa dels grups de l'oposició a acceptar el seu nomenament com a president de la comissió d'exteriors, el PP l'ha acabat recol·locant en una comissió menor però amb el mateix salari.

Fernández Díaz cobrarà 6.069 euros bruts mensuals pel seu nou càrrec a la comissió de Peticions. El salari inclou 2.814 euros que es fixen per a cada diputat del Congrés, els 1.824 euros per haver estat escollit per la circumscripció de Barcelonai els 1.431 pel seu càrrec de president de comissió. A més, podrà optar a tenir un assistent personal i a la flota de cotxes que el Congrés té a disposició dels presidents de les comissions.

Cargando
No hay anuncios

També gaudiran d'aquest complement salarial l'exministre José García Margallo, que aquest dimecres ha estat escollit president de la Comissió Mixta de Seguretat Nacional i l'exportaveu socialista Soraya Rodríguez, que ocuparà la presidència de la Comissió Mixta de la UE. Rodríguez ocupa el càrrec que teòricament estava reservat per al socialista català José Zaragoza,a qui el PSOE ha decidit deixar fora de la presidència com a represàlia per l'actitud del PSC durant la investidura de Mariano Rajoy.

Fernández Díaz no cobrarà com a exministre

Cargando
No hay anuncios

En acceptar el salari a les Corts, Jorge Fernández Díaz, quedarà inhabilitat per rebre la indemnització de dos anys de sou a la que tenen dret tots els exministres en sortir de l'executiu, ja que aquest complement és incompatible amb l'escó de diputat.